F1 Forma-1 Fernando Alonso McLaren Zak Brown Szingapúri Nagydíj
Még mindig nem lehet teljes mértékben kizárni, hogy más tervei vannak, paddock-források szerint azonban biztosra vehető, hogy Fernando Alonso marad a McLarennél 2018-ban is. Maga az érintett csupán annyit árult el a hétvégén, Szingapúrban, hogy a jövő héten a csapat bázisán tartózkodik majd, akkor kíván tárgyalni az ügyről az illetékesekkel.

 

Mint ismeretes, Alonso a szerződéshosszabbítás zálogaként azt fogalmazta meg a McLaren irányába, hogy meg kell szabadulniuk a Hondától. Szingapúrban pont került a történet végére: hivatalosan is bejelentették, hogy a wokingi csapat a Renault táborába pártol át (a Honda pedig a Toro Rossóhoz igazol), Alonso jövője, a szerződésének megtoldása azonban kimaradt a szórásból.

F1 Forma-1 Fernando Alonso McLaren Zak Brown Szingapúri Nagydíj
Noha a spanyol még mindig nem árult el részleteket a terveiről, az F+1 Blog paddock-forrásainak többsége biztosra veszi, hogy a kétszeres vb-első kitart a McLaren mellett. Amikor a sajtó számonkérte az érintettet, hogy a McLaren-Renault házasság bejelentése után miért késik a jövőbeli terveivel kapcsolatos bejelentés, Alonso elsütött egy poént: „Talán azért, mert túl sok bejelentés volt ezen a hétvégén?”

A spanyol hozzátette: „Most csak a futamra akarok összpontosítani, viszont a jövő hétvégén az Egyesült Királyságba utazom, ahol a helyszínen tekintem meg a gokart világbajnokságot. Több napot töltök majd a gyárban is, szimulátorozni fogok és egyeztetek a csapattal. Úgy gondolom, hogy akkor és ott sokkal nyugodtabb körülmények között tudunk majd tárgyalásokat folytatni!”

F1 Forma-1 Fernando Alonso McLaren Zak Brown Szingapúri Nagydíj
Zak Brown, a McLaren főnöke


Bár 2005 és 2006 világbajnok a napokban tett egy olyan kijelentést, hogy mielőtt elkötelezné magát, szeretne belelátni a Renault lapjaiba, Zak Brown, a McLaren főnöke azonban továbbra is biztos abban, hogy a különítmény meg tudja tartani a jelenlegi legfőbb értékének számító spanyolt. A vezér szerint a legfontosabb passzusokban, például a kontraktus időtartamában és a fizetésben már megállapodtak, de vannak még apróságok, amelyeket tisztázni kell, s amelyek miatt csúszik a bejelentés.

F1 Forma-1 Fernando Alonso McLaren Zak Brown Szingapúri Nagydíj
Nagyon nagy a valószínűsége, hogy az új szerződésbe belefoglalják azt is, hogy a spanyol pilóta részt vehet a Le Mans-i 24 órás futamon. Köztudott, hogy Alonso a nagy hármasról (F1-es monacói győzelem, Indy 500 és Le Mans-i győzelem) álmodozik, amelyből az elsőt már kipipálta képzeletbeli jegyzetfüzetében. Indyben idén tett kiruccanást a McLaren és a Honda jóvoltából, a napokban pedig azt pedzegette, hogy jövőre Le Mans felé szeretne kacsintgatni. „A mi csapatunk számára talán túlságosan korai lenne már jövőre feltűnni a 24 óráson” – mondta Brown, aki szeretné globális autósport-márkává varázsolni a McLarent. „Fernandóval egyébként már beszéltünk erről. Természetesen ha szeretne ott elindulni és ezt a körülmények is lehetővé teszik, szabadon megteheti!”

F1 Forma-1 Fernando Alonso McLaren Zak Brown Szingapúri Nagydíj
Alonso a hírek szerint már ajánlatot is kapott, mégpedig a Toyotától, akik szívesen látnák az LMP1-es kötelékükben a 24 óráson. A legendás futamon egyébként magasan van a mérce F1-es tekintetben: az aktív pilóták közül legutóbb Nico Hülkenberg próbált szerencsét ott 2015-ben, a német a Porsche színeiben állt rajthoz és rögtön az első próbálkozása során sikerült diadalmaskodnia.