F1 Forma-1 Fernando Alonso Indianapolis 500 McLaren-Honda
Nem csak egy futamgyőzelmekre is alkalmas Forma-1-es autóval tartozik a McLaren-Honda Fernando Alonsónak: a spanyol klasszis a Hungaroringen elárulta, hogy azt a versenygépet sem vehette még át, amellyel a májusi Indianapolis 500-on rajthoz állt.

 

Már korábban kiszivárgott, hogy a McLaren-Honda szerződésben vállalta, hogy az Indy 500 után a saját versenyautóit gyűjtő, azokat a saját múzeumában kiállító Alonsónak ajándékozza azt a Dallara DW12-Hondát, amellyel a McLaren-Honda-Andretti színeiben rajthoz állt az idei futamon. A kétszeres világbajnok rajongói a különféle közösségi oldalakon már követelik az Indycar-versenygépet, amelyet szeretnének megtekinteni a pilóta szülővárosa, Oviedo közelében berendezett múzeumban, ám a jelek szerint erre egyelőre még várniuk kell.

F1 Forma-1 Fernando Alonso Indianapolis 500 McLaren-Honda
„Nagyon remélem, hogy hamarosan!” – mondta Alonso a Magyar Nagydíj hétvégéjén, amikor arról kérdezték, hogy mikor kapja majd meg az ominózus versenyautót. „Bízom benne, hogy két hónapon belül végre megérkezik. Már én is nagyon várom, éppen ezért hetente küldözgetek SMS-eket a csapatfőnökünknek, Zak Brownnak, hogy intézze el mihamarabb. Tényleg remélem, hogy rövidesen megérkezik!”

F1 Forma-1 Fernando Alonso Indianapolis 500 McLaren-Honda
Mint ismeretes, Alonso egycsapásra berobbant a tengerentúli formaautós szériába az Indy 500-on nyújtott produkciójával, még úgy is, hogy a Honda motorhibája miatt a hajrá előtt feladni kényszerült a legendás összecsapást. Mivel az együttműködés harmadik évében is gyatrán muzsikáló McLaren-Honda mindent elkövet, hogy megtartsa Alonsót, aligha lehet kétséges, hogy Brown magasabb üzemmódba kapcsol majd az Indycar-járgány leszállításával is.

F1 Forma-1 Fernando Alonso Indianapolis 500 McLaren-Honda
Alonso oviedói múzeumában egyébként így is van látnivaló bőven: megtekinthető a spanyol pilóta összes sisakja, overallja, trófeája, a Forma-1-ben és más kategóriákban használt versenygépeinek zöme, valamint számos más érdekesség is.