F1 Forma-1 Jean Alesi Giuliano Alesi Suzuka Ferrari Tyrrell

Nyílt napot tartott vasárnap a Forma-1-es Japán Nagydíjnak otthont adó suzukai versenypálya, amely komoly motorsport-fiesztával kényeztette a rajongókat. A ring egy olyan csemegével is kedveskedett, amit tényleg csak ritkán lehet látni: az Alesi-család révén apa és fia egyszerre körözött Forma-1-es autóval.

 

A különféle kategóriák bemutató száguldásainak csúcspontja volt az ex-F1-es apuka és a tavalyi szezont a francia F4-esek mezőnyében a 4. helyen záró, idén pedig már a GP3-as bajnokságban próbálkozó 20 esztendős ifjabb Alesi, Giuliano produkciója.
F1 Forma-1 Jean Alesi Giuliano Alesi Suzuka Ferrari Tyrrell
A papa az egykori csapattárs, Gerhard Berger 1988-as Ferrarijával, az F1/87/88C-vel körözhetett, míg csemetéje az általa 1990-ben terelgetett Tyrrell-Forddal, a 019 típusjelű modellel körözhetett.
F1 Forma-1 Jean Alesi Giuliano Alesi Suzuka Ferrari Tyrrell
Meglepő, hogy az ifjabb Alesi számára minden bizonnyal érzelemdús és hasznos menetpróbára nem fordítottan osztották le a járgányokat. Úgy indokoltabb lett volna, tekintettel arra, hogy a Trident GP3-as kötelékének ifjú reménysége nemrégiben írt alá szerződést a Ferrarival, amelynek értelmében felvételt nyert a maranellói csapat tehetséggondozó programjába.


Alesiék és Suzuka kötődése meglehetősen szoros, hiszen a Forma-1-ben 1989-től 2001-ig 201 nagydíjon rajtolt, egy futamgyőzelmet szerző családfő neje, Giuliano édesanyja, Goto Kumiko japán.