Az év végére is hagyott egy pletykát a Forma-1 folyton folyvást mozgó világa: a brit forrásokból származó teória szerint az idén jobb létre szenderült Marussia istálló nagy-britanniai központja továbbra is a királykategória vérkeringésének része marad.

A Racecar Engineering című szaklap szerint a Forma-1-es mezőnyhöz 2016-ban cstlakozó Haas F1 Team vezére, Gene Haas suttyomban megvette a Marussia főhadiszállását, amely Banbury-ben, az Overthorpe Roadon található. Hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett, ám a fejleményt semmiképp nem lehetne meglepőnek titulálni: Gene Haas már a projekt bejelentésekor is jelezte, hogy a közelmúltban felépített észak-karolinai központ mellett szeretne létesíteni egy bázis Európában is.

A NASCAR-ban is érdekelt amerikai üzletember a korábban kiszivárgott pletykák szerint Olaszország északi részén keresgélt, hogy minél közelebb lehessen a csapat motorszállítójához és technológiai partneréhez, a Ferrarihoz, de végül mégis a szigetországra esett a választása. Ebben minden bizonnyal fontos szerepet játszik az a tényező is, hogy a csapatok zöme arrafelé székel és régi tétel a Forma-1-ben, hogy ott a legkönnyebb szakembereket verbuválni is.

Mint ismeretes, a felszámolócég december közepén nagyszabású kiárusítást tartott a Marussia felszereléseiből: akkor magára a központra nem lehetett licitálni, számos más hasznos felszerelésre viszont igen. A Racecar Engineering úgy tudja, hogy azon az aukción Haas megvásárolta a 2015-ös idényre készített Marussia-versenygép adatait és tervrajzait is.

Más források azt vizionálják, hogy elkeltnek lehet tekinteni a Haas istálló egyik 2016-os versenyzői állását is. Több lap – például a svájci Speedweek – úgy sejti, hogy az előző két szezont a Sauber kötelékében versenyzőként lehúzó, jövőre viszont a Ferrarinál tesztpilótáskodó Esteban Gutierrez dúsgazdag mexikói támogatói révén, valamint a maranellói márka pártfogásával Haasékhoz igazol 2015 végén és az azt következő idényben a gárda kötelékében visszatér a mezőnybe.