Kedvesedik a szurkolóknak a McLaren: a különítmény beengedte főhadiszállására, a nagy-britanniai Woking közelében található Technology Centre-be a Google kameráit, így mostantól bárki betekinthet a kulisszák mögé.

Mindenhová érthető módon nem leshetett be a Google Streetview, de a 2003-ra elkészült, 2004-ben személyesen II. Erzsébet királynő által megnyitott létesítmény folyosóin sorakozó versenygépek így is megtekinthetők. Vethetünk egy pillantást egyebek mellett a trófeák eredeti példányait – köztudott a McLarenről, hogy a versenyzők csak egy másolatot vihetnek haza – őrző vitrinekre is.

„Örömmel nyitottuk meg kapuinkat a nyilvánosság számára a Google segítségével. Személyesen sajnos nem mindenkit engedhetünk be, de a Google révén a rajongók láthatják legendás autóinkat és körbenézhetnek nálunk. Bízom benne, hogy ez legalább annyira inspirálja majd az érdeklődőket, mint engem, amikor annak idején először láttam a McLaren Technology Centre-t” – nyilatkozta a szakvezető, Martin Whitmarsh annak apropóján, hogy a Norman Foster brit építész tervei alapján 300 millió fontból megvalósított bázis felkerült a Streetview palettájára.


Nagyobb térképre váltás

A McLaren fennállása egyik legpocsékabb idényét produkálta: míg az előző évadot kiváló formában zárták, addig 2013-ban – 33 év óta először – dobogós helyezés nélkül fejezték be a szezont. Noha sokan máris kongatják a vészharangokat és attól tartanak, hogy a különítmény az egykoron szebb napokat látott, ám évek óta csak tengődő Williams sorsára jut, az együttesnél biztosak a jövő évi jó szereplésben.

„Nagyon sokat tanultunk idén” – nyilatkozta a Daily Telegraph című lapnak Jenson Button, aki megpróbálta hangsúlyozni, hogy a küszködéssel töltött szezonnak is van előnyösebb oldala. „Jóval többet kísérletezhettünk, mint máskor, normál körülmények között. Ha olyan autód van, amellyel a bajnoki címért harcolsz, nagyon ritkán próbálsz meg eltérni az ismer beállításoktól. Idén megéltünk olyan dolgokat, amelyeket korábban nem, és ez komoly segítség számunkra. Mindenki izgatott a következő szezonnal kapcsolatban és biztosan vagyunk abban, hogy jövőre bajnokesélyesek leszünk, akárcsak a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes.”

Button 73 ponttal az egyéni tabella 9. helyén zárta a szezon, míg csapattársa, Sergio Perez 49 egységgel a 11. pozícióban végzett. A mexikói egyetlen idény után távozni kénytelen a jövőre még Mercedes-erőforrásokkal versenyző, ám 2015-től Hondára váltó alakulattól, ahol a csapat tehetséggondozó programjának dán reménysége, a Formula-Renault 3.5-ben idén bajnoki címet nyerő Kevin Magnussen váltja fel.