F1 Forma-1 Rubens Barrichello Eduardo Barrichello Formula-4

Újabb névvel bővül az olyan autóversenyző-csemeték sora, akiknek az édesapja megjárta a Forma-1-et: az elitalakulat legújabb tagja Rubens Barrichello fia, Eduardo, aki az idei évtől várhatóan a Forma-4-es géposztályban szerepel majd.

 

A fejleményről maga az édesapa számolt be Instagramján: a királykategóriában nagydíj-indulási rekordernek számító, 1993 és 2011 között összesen 322 futamon rajtolt Barrichello egy fotót adott közre, amely 15 éves fiacskája F4-es üléspróbán vett részt. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a korábbi években gokartozó kis Barrichello melyik csapatnál debütál az egyléses versenygépek világában, ám a jólértesültek tudni vélik, hogy májusban és júniusban a mexikói F4-es széria 2016-17-es idényének utolsó két futamán kap majd lehetőséget.

F1 Forma-1 Rubens Barrichello Eduardo Barrichello Formula-4
Rubinho is kipróbálta fia ülését


„Az ülés készen áll. Először májusban vezetheti majd az autót… Repül az idő… Dudu, remélem, hogy ez a napod olyan különleges volt, mint az enyém!” – írta a népszerű fotómegosztó közösségi portálon a versenymániákus apuka, aki nem tud leállni: 44 évesen még mindig versenyez, 2012 óta a brazil Stock Car-bajnokságban szerepel és idén pályafutása során első ízben részt vesz majd a Le Mans-i 24 órás viadalon is.

F1 Forma-1 Rubens Barrichello Eduardo Barrichello Formula-4
Barrichellóék: igazi versenyőrült família


Mint ismertes, tavaly egy korábbi Forma-1-es világbajnok fia, Nico Rosberg szerezte meg a bajnoki titulust. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy jelenleg minden eddiginél több versenyző-csemete iparkodik a Forma-1- felé: Michael Schumacher fia, Mick idén már a Forma-3-ban szerepel, Jean Alesi fia, Giuliano már a tavaly is a GP3-ban bontogatta szárnyait. Emerson Fittipaldinak két unokája is száguld: Pietro (akit a Ferrari pártfogol) a Formula V8 3.5-ben, Enzo a mexikói F4-ben verseng, a gokartozás világában pedig Juan Pablo Montoya, Jarno Trulli, Ralf Schumacher és Luca Badoer fiai is igyekeznek minél jobb eredményeket felmutatni.

A guruló sámlik világában Alex Wurz családja képviselteti magát a legnagyobb kontingenssel: Európa gokartpályáin egyáltalán nem ritka, hogy a pilóta három fia egyszerre csépeli egymást, ráadásul mindhárman az édesapjuktól kölcsönözték a sisakfestésüket.