Jenson Button nem teketóriázott azután, hogy nyaralása alatt kirabolták: a McLaren-Honda pilótája leszerződött egy biztonságtechnikai céggel, hogy saját maga, valamint neje, Jessica a jövőben ne legyen kitéve hasonló attrocitásoknak.

 

Mint ismeretes, Buttont a nyaralása alatt rabolták ki Dél-Franciaországban: ha minden igaz, a dörzsölt bűnözők altatógázt juttattak a Buttonék által bérelt villa klímarendszerébe, így amíg a pilóta, valamint Jessica és a velük együtt ott tartózkodó barátok mély álomba szenderedtek, az épületbe behatolva lazán meglovasíthatták például a versenyző feleségének több mint 250 ezer fontot érő eljegyzési gyűrűjét. 

A 35 éves versenyzőt megrázta az eset és szóvivőjének tájékoztatása szerint nem is maradnak el az óvintézkedések: Button szerződést kötött egy biztonságtechnikával foglalkozó társasággal, így még az sem elképzelhetetlen, hogy a jövőben bizonyos helyekre testőrök is elkísérik majd.
 
„Az új megállapodás részletei nem tartoznak a nyilvánosságra, de egy speciális biztonsági stáb tartja majd a szemét a dolgokon és telepítenek olyan technológiákat is, amelyek garantálják, hogy ilyen incidensek többé ne fordulhassanak elő. Nem akarják eltúlozni a dolgot, de abban egyetértettek, hogy szükséges megtenni ezeket a lépéseket” – árulta el az óvintézkedésekről a pilóta szóvivője.

A közvéleményt – elsősorban Nagy-Britanniában – az ominózus rablásos incidens mellett egy másik Button-téma is foglalkoztatja: történetesen az, hogy a nyári szünetben elterjedt egy pletyka, amely szerint a pilóta az évad végén távozik a McLarentől és nem valamelyik Forma-1-es csapathoz igazol, hanem a BBC újjászerveződő autós műsorában, a Top Gearban vállal majd szerepet. 

Maga az érintett mostanáig természetesen nem kommentálta a fura teóriát, de a hétvégi Belga Nagydíjon biztosan hallunk még erről. Főleg annak fényében, hogy a pletykagyárosok a wokingi csapat által patronált GP2-es listavezetőt, Stoffel Vandoorne-t vizionálják a helyére: a belga futam a fiatal tehetség hazai versenye, így a honfitárs médiamunkások biztosan minden követ megmozgatnak majd annak érdekében, hogy kiugrasszák a nyulat a bokorból. Persze, ha egyáltalán van mit…