F1 Forma-1 Jenson Button McLaren-Honda Monacói Nagydíj
Jenson Button a jelenlegi Forma-1-es mezőny legrégebben szolgáló tagja, ám a jövője egyelőre bizonytalan. A pletykák szerint a McLaren-Honda szabadulna tőle, ám a brit veterán a Monacói Nagydíjon előbb titkolózott, majd megszellőztette, hogy szívesen maradna…

 

Meglepőnek a legkevésbé sem mondható, hogy a McLaren-Honda szívesen elköszönne már a 2009-es világbajnoktól. A csapat ékköve a kétszeres vb-első Fernando Alonso, míg a partvonalon bevetésre készen áll a wokingi alakulat saját nevelésű tehetsége, Stoffel Vandoorne, aki idén egy futamon már be is ugrott a sérült Alonso helyére, sőt, a belgának köszönhetően érkezett a brit-japán formáció idei első pontja is.

Vandoorne kétségkívül komoly ígéret, aki ráadásul sokkal-sokkal kevesebbe kerülne, mint Button, akinek a szerződése a szezon végéig érvényes. A McLarennél egyelőre csak utalgatnak arra, hogy jövőre Vandoorne ül a helyére, s a brit is csak vonakodva vallott a tervekről: „Még a Kanadai Nagydíjra sem gondolok, nemhogy a következő szezonra. Egyelőre részemről ennyi” – mondta Button Monte-Carlóban, a McLaren egyik nyilvános sajtóbeszélgetésén, ahol jelen volt az F+1 Blog is.

Később, a Corriere della Sera című olasz lapnak adott exkluzív interjújában már konkrétabban fogalmazott és kijelentette: mindenképpen maradni szeretne jelenlegi munkaadójánál.

F1 Forma-1 Jenson Button McLaren-Honda Monacói Nagydíj
„Amíg van esélyem arra, hogy versenyképes autót vezessek és az talán egy McLaren leszt jövőre, addig az a tervem, hogy maradni szeretnék a Forma-1-ben. Új szabályok jönnek, az autó gyorsabbak lesznek, így jó lenne kipróbálni ezt a kihívást. Tetszik az is, amit a McLaren és a Honda csinál, szeretnék itt lenni, amikor jönnek majd a sikerek” – fogalmazott Button, akiről a paddockban az a hír járja mindenfelé, hogy amennyiben csapata Vandoorne-t lépteti elő, számára a Williams jöhet számításba: a brit 2000-ben Sir Frank Williams együttesénél kezdte F1-es pályafutását, így tőlük vonulhatna vissza.

Mindenképpen említést érdemel, hogy a grove-i csapatnál a monacói hétvége folyamán több ízben is célozgattak arra, hogy jövőre egy nagy névvel szeretnének erősíteni. Button világbajnok, s bár már túl van pályafutása csúcsán, marketing- és sportszakmai tekintetben sem lenne rossz választás az utóbbi évek felszállóága után megtorpanóban lévő egykori sikergárda számára. Talán nem véletlen, hogy Felipe Massa is tett egy érdekes kijelentést a hétvégén a jövőjére vonatkozóan: „Igyekszem olyan pozícióba hozni magam, hogy néhány évig még jó helyen legyek. Úgy gondolom, hogy semmi sem lehetetlen” – fogalmazott a Williamsszel az évad végéig szerződésben álló brazil…