Amikor a 2014-es Forma-1-es idény második felében bizonytalanná vált, hogy Jenson Button maradhat-e a mezőnyben vagy sem, felmerült egy teória, amely szerint a megrögzött triatlonistának számító pilóta kacérkodik az olimpiai szereplés gondolatával. Ezt még a paddockban is sokan megmosolyogták, ám Button a napokban elismerte: valóban fontolgatta ezt a lehetőséget is.

Button 2000 óta tartó Forma-1-es pályafutását már a szigetországi sajtó is elsiratta, mire tavaly december 11-én a McLaren bejelentette, hogy meghosszabbították a 35 esztendős pilóta szerződését, így maradhat a wokingi együttesnél a Ferraritól érkező Fernando Alonso társaként. Amíg ez nem vált biztossá, a közvélemény arra gyanakodott, hogy rosszabb esetben Button a megbízhatósági-vb-n (WEC) folytathatja karrierjét, ahová egyébként a Red Bull F1-es gárdájától a Porsche LMP1-es különítményéhez igazolt cimborája, Mark Webber több ízben - egyebek mellett a Twitteren - invitálta is.

A paddockban egy szűk réteg arról is pletykálkodott, hogy Button esetleg felhagy az autóversenyzéssel és profiként folytatja kedvenc hobbiját, a triatlonozást. Akkor a többség csak mosolyogott ezen, a pilóta viszont a napokban elárulta: valóban felmerült a fejében az a lehetőség, hogy triatlonozóként megpróbál olimpiai kvótát szerezni.

„Gondolkodtam azon, hogy megpróbálok kijutni Rióba, de aztán úgy döntöttem, hogy nem” – nyilatkozta a napokban a 2009-es világbajnok, akit saját bevallása szerint végül az tántorított el, hogy a legjobb szigetországi triatlonisták a húszas éveik közepén járnak, így túlságosan öregnek érezte magát ehhez. „Rájöttem, hogy ez már nem nekem való. Nagyon jó amatőr sportoló vagyok, de a többiek, akik profiként a csúcson vannak, teljesen más szinten mozognak, mint én.”

A McLaren-Hondával kötött új szerződésnek köszönhetően a rendkívül népszerű pilótát továbbra is a Forma-1-ben láthatjuk, de persze a triatlont – amelyet neje, Jessica is előszeretettel űz – sem adja fel. A pilóta jelenleg az évadnyitó Ausztrál Nagydíjra összpontosít, de már kiderült, hogy áprilisban részt vesz a londoni maratonfutáson is.