F1 Forma-1 Jordánia Red Bull David Coulthard Mentőexpedíció
Ismét olyat művelt a Red Bull Forma-1-es részlege, amilyet más még soha: a demonstrációs részleget Jordániába küldték David Coultharddal, aki a Mentőexpedíció, valamint az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmek forgatási helyszínén is végigdöngetett az RB7-essel.

 

A tizenháromszoros futamgyőztes skót veterán az Orosz Nagydíj előtti napokban kelt útra a Red Bull világjáró democsapatával, amellyel ezúttal a Forma-1-es tekintetben szűz területnek mondható Jordániát vették célba. A Wadi Rum sivatagot sokan a világ egyik legszebb tájegységének tartják: ott forgatták Matt Damon főszereplésével a Mentőexpedíció című filmet, így Coulthard tulajdonképpen a Marson érezhette magát, amikor nyomott egy kövér gázt az RB7-es Red Bullnak.


„Csodálatos volt széltében, hosszában bejárni az országot és megőrzöm az emlékét annak, hogy láthattam a világ egyik csodáját. Az csak még nagyszerűbb, hogy egy olyan helyen vezethettem ezt az autót, ahol normál esetben senki más” – mondta a sivatagi élményről Coulthard.

A pilóta egyik filmes helyszínről a másikra ruccant át, az energiaitalos különítmény ugyanis felkereste Petra történelmi városát, amely sokak számára az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmből ismerős.