Gyászol a Lotus versenyzője, Romain Grosjean, aki az egyik legközelebbi bizalmasát veszítette el: szerdán elhunyt korábbi fizioterapeutája, Jean-Pierre Frizon, akinek a pilóta szerint oszlopos szerepe volt abban, hogy sikerült túltennie magát a 2012-es szezon vészterhes időszakain.


A veterán szakember halálának körülményeiről keveset tudni, de gyaníthatóan betegséggel bajlódott. Frizon tavaly és idén már nem dolgozott Grosjean környezetében, ám a pilóta gyakran hangsúlyozta, hogy támogatása és segítsége nélkül nezhezen dolgozta volna fel a Forma-1-es visszatérését követő első idény, a durva balesetekkel és egyfutamos eltiltással tarkított 2012-es évad megpróbáltatásait.

Grosjean hivatalos Facebook-oldalán, érzelmes üzenetben búcsúzott – ahogyan fogalmazott – „barátomtól, fizioterapeutámtól és bizalmasomtól”: „Ott voltál mellettem a jó és rossz időkben, a saját fiadként üdvözöltél és mindig sikerült megtalálnod a megfelelő szavakat. Sok dolog lett volna, amelyeket szerettem volna megosztani veled és jó lenne, ha tovább kínozhatnál a kerékpáros vagy síelős edzéseken” – írta a gall versenyző.



Amikor egy 2012-es interjúban megkérdezték Frizont, hogy milyen trükkökre van szükség ahhoz, hogy Grosjean - akit egyesek akkoriban gyogyósnak vagy őrültnek tituláltak - mentálisan megfelelően karban legyen tartva, a szakember laza választ adott: „Igyekszünk nem nyomást gyakorolni rá, gyakran elmegyünk sétálni, barangolni és ilyenkor arra törekszem, hogy ne csak a tragacsról beszéljen egyfolytában. Egyre jobban ismerjük egymást, így tudom, hogy van, amikor jobb békén hagyni és van olyan is, amikor segítségre szorul.”

Frizon járatos volt az autósportok világában: korábban a francia autósport szövetség (FFSA) vezető fizioterapeutája volt és Jean Alesi személyében Grosjean előtt is volt Forma-1-es „páciense”.