F1 Forma-1 BMW Marco Wittmann DTM Jens Marquardt
Esély sincs arra, hogy a Forma-1-ből 2009 végén kivonult BMW a közlejövőben visszatérjen a királykategóriába, ráadásul a bajor márka immáron kétszeres DTM-bajnokát, Marco Wittmant sem foglalkoztatja egy esetleges F1-es szereplés lehetősége.

 

Hiába várják a patinás bajor márka rajongói, hogy a BMW a közeljövőben esetleg visszatér a Forma-1 világába, ez biztosan nem fog bekövetkezni. A gyártó igazgatótanácsa néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy bővítik a motorsport-programot és a Német Túraautó Bajnokság (DTM) mellett a megbízhatósági versenyzés GT-kategóriájában (a Le Mans-i 24 óráson és a vb-n) is szerepelnek majd, továbbá nyitnak az elektromos formaautós bajnokság, a Formula-E felé, az F1-ről viszont – noha kósza pletykákról lehetett hallani idén – szó sem esett.

„A Forma-1 egész egyszerűen nem illeszkedik a jelenlegi stratégiánkhoz” – nyilatkozta a múlt hétvégi DTM-évadzáró alkalmával a márka sportügyekért felelős igazgatója, Jens Marquardt
F1 Forma-1 BMW Marco Wittmann DTM Jens Marquardt
Nincs sansz arra sem, hogy a vasárnap óta kétszeres DTM-bajnok Marco Wittmann kövesse a tavalyi bajnok, Pascal Wehrlein példáját és szerencsét próbáljon a királykategóriában. A 26 éves német 2014-ben, az első DTM-es bajnoki címének megszerzése alkalmával tesztelhetett a Toro Rossótól, ahol nem is muzsikált rosszul, de mint a hétvégi évadzárókor megjegyezte: nincsenek ilyen irányú ambíciói, s nem csak azért, mert már nem 21 esztendős, mint az idén már a Manornál szereplő Wehrlein…

„Nincs pénzem, így realistaként azt kell mondanom magamnak, hogy vannak más dolgok is az életben. Természetesen a Forma-1 minden autóversenyző álma, de az tényleg elképesztő, hogy a fiataloknak milyen óriási pénzösszeget kell magukkal vinniük. Az a Forma-1-es teszt csodálatos tapasztalat és nagyszerű lehetőség volt számomra, de inkább vagyok gyári pilóta a BMW-nél és harcolok a DTM élmezőnyében, minthogy valamelyik sereghajtó csapatban a 18. helyen végezzek az F1-ben” – mondta Wittmann.
F1 Forma-1 BMW Marco Wittmann DTM Jens Marquardt
A versenyző elejtett egy provokatívnak ható megjegyzést is, amikor úgy fogalmazott, hogy „személy szerint úgy vélem, hogy a DTM-ben magasabb színvonalon mozognak a pilóták, mint a Forma-1-ben…” Ezek után naná, hogy lesznek olyanok, akik a kétszeres bajnok nevének hallatán megjegyzik majd, hogy „savanyú a szőlő…”