Infiniti FX Sebastian Vettel

Megmosolyogtatta a Forma-1-es rajongótábort Kimi Räikkönen hockenheimi, kerítésen átesős sztorija, s mint az F+1 Blog a Hungaroringen kiszimatolta: az esetnek van utóélete, ráadásul nem is akármilyen!

Mint ismeretes, Räikkönen a Német Nagydíj helyszínén a parkolóhoz vezető utat kívánta levágni azzal, hogy megpróbált átmászni egy kerítésen, ám nadrágja szára beakadt és a Lotus 2007-es világbajnoka ráesett egy autóra. Az ominózus járgány az esetről készült fotók tanúsága szerint egy Infiniti FX volt.

Az F+1 Blog értesülései szerint a Jégembert egyébként is vonzza az FX: a japán prémiumgyártóhoz közel álló forrásainak úgy tudják, hogy már le is adta megrendelését egy példányra. A dolog valódi pikantériáját az adja, hogy az északi klasszis a márka nagyköveteként is ténykedő Red Bull-ász, Sebastian Vettel nevével fémjelzett limitált széria egyik példányát rendelte meg.

„Amikor először meglátta és meghallotta a hangját, azonnal beleszeretett az autóba. Nem sokkal később fel is iratkozott a várólistára” – mondta az F+1 Blog informátora.

Mivel az Infiniti a Renault-val rokonságban álló Nissan prémiummárkája, s a Räikkönent foglalkoztató Lotus is Renault-erőforrásokat használ, marketing szempontból jól alátámasztható, hogy az ex-bajnok hamarosan egy FX-szel falja majd a kilométereket a versenypályákon kívül. Az viszont az ego-huszároktól hemzsegő F1-ben teljességgel szokatlan, hogy egy versenyzőnek egy rivális pilóta égisze alatt futó portékára fájjon a foga.

Räikkönen és Vettel között egyébként köztudottan jó a viszony, a két versenyző állítólag a pályákon kívül is tartja a kapcsolatot egymással, gyakori közös programjuk például a tollaslabdázás.