F1 Forma-1 Red Bull David Coulthard GoPro
Sok egyéb más mellett azért kedveljük a Forma-1-es Red Bull istállót, mert a nyári szünet kellős közepén is mindig megtalálják a módját annak, hogy hallassanak magukról. A legújabb dobásuk egy érdekes próbálkozás: mit bír egy GoPro sportkamera, ha kidobják egy padlógázzal száguldó F1-es autóból?

 

Májusban a Red Bull Jordániába küldte democsapatát, amivel nagyot húztak: arrafelé korábban még senki nem repesztett Forma-1-es autóval, ráadásul a feladatra felkért David Coulthard performanszához illusztris környezetet választottak, a skót ex-versenyző a Mentőexpedíció, valamint az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmek forgatási helyszínén is végigdöngetett az RB7-essel. Ez már önmagában is komoly látványossággal és egzotikummal szolgált akkoriban, de az energiaitalos formáció természetesen – mint mindig mindent, aminek hírverés jellege lehet – ezt is igyekezett kimaxolni.

A napokban derült csak ki, hogy a forgatás során egy próbát is eszközöltek: az autóra a csapatot támogató GoPro jóvoltából számos sportkamerát szereltek fel, az egyiket például a pilótafülkébe, Coulthardot pedig arra kérték, hogy menet közben, lehetőleg a legnagyobb sebességnél hajítsa ki onnan. A sivatagban száguldó skót eleget tett a kérésnek, a „művelet” közben készült felvételt pedig mostanában adták közre a csapat hivatalos videócsatornáján.
 


„Egyetlen GoPro sem sérült meg a videó készítése során. Ezt a felvételt profik készítették. Nem próbálja ki otthon!” – olvasható egy mosolyfakasztó felhívás a felvétel végén.