F1 Forma-1 Max Verstappen Kanadai Nagydíj Red Bull

Barcelonában aratott váratlan futamgyőzelme óta Max Verstappen nincs partiban a Red Bul másik pilótájával, Daniel Ricciardóval, ám a holland reménység úgy véli: nincs ebben semmi szégyelnivaló. A történelem legfiatalabb F1-es győztese azt is elárulta Montrealban, hogy édesapja rápirított a monacói törés-zúzás miatt.

 

Mesés barcelonai antréja után Max Verstappen képtelen volt versenyre kelni Daniel Ricciardóval Monaco utcáin és a jelen szerint ez a trend érvényesül a montreali Gilles Villeneuve versenypályán is. A Kanadai Nagydíj időmérőjén kevesebb, mint három tized volt a különbség az ausztrál javára, ami vészesnek nem mondható és ösztönzőleg hat a holland reménységre is.
 
„Egy roppant tapasztalt versenyző mellett kell bizonyítanom, aki ráadásul az egész mezőny egyik legjobbja” – mondta Verstappen a montreali kvalifikáció után a Speed Week című, a Red Bull érdekeltségi körében tartozó szaklap internetes kiadásának. „Jómagam úgy látom, pozitívum, hogy ennyire közel tudok lenni hozzá a harmadik versenyhétvégén. Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy még csak most csatlakoztam a csapathoz és egyelőre nem olyan a tempóm, mint amilyennek szeretném.” 
F1 Forma-1 Max Verstappen Kanadai Nagydíj Red Bull
Vannak, akik bírálják a németalföldi ifjoncot, mondván, túlságosan elszaladt vele a csikó azután, hogy rögtön az első Red Bull-bevetésén, a Spanyol Nagydíjon sikerült győznie. A fiatal pilóta természetesen cáfolja az ilyen jellegű feltételezéseket: „Igaz, hogy már nyertem egy futamot, de tanulóévként tekintek az idei szezonra. A célom az, hogy megszokjam az autót és a lehető legjobbat hozzam ki a csomagból.”

Verstappen Barcelona után Monacóban a menyből a pokolba került, a győzelemmel zárt spanyol futam után a hercegségben törte-zúzta a Red Bullt. Helmut Marko, az energiaitalosok sportigazgatója az ottani ámokfutás után kiállt a fiatal harcos mellett és az F+1 Blog érdeklődésére úgy foglalt állást, hogy Monacóban még a legrutinosabbakkal is megtörténik az ilyesmi, továbbá nem tart a pilóta lendületének megtörésétől.
F1 Forma-1 Max Verstappen Kanadai Nagydíj Red Bull
Azt csak találgathatjuk, hogy a szigorú osztrák megszidta-e legújabb kedvencét, azt viszont biztos, hogy az exversenyző édesapa, Jos Verstappen leteremtette csemetéjét. A Red Bull versenyzője maga árulta el, hogy kapott néhány keresetlen szót az apukától, aki nemrégiben azt ígérte, hogy a jövőben visszalép és a továbbiakban nem folyik bele a gyermeke versenyzéssel kapcsolatos ügyeibe.

„Édesapám nagyon mérges volt” – mondta az ifjabb Verstapen. „Azt mondta, hogy túl heves vagyok és túl sokat akarok. El kell ismernem, hogy igaza volt. A tanácsai nagyon fontosak számomra.”

A montreali futam újabb sanszot kínál Verstappen számára, akinek már az eddigiekkel is sikerült kivívnia a csapattárs, Ricciardo tiszteletét. Az ausztrál szerint a holland „roppant meggyőző” és – mint fogalmazott – „intenzív a kapcsolatunk, de elég bölcsek vagyunk ahhoz, hogy ennek pozitív hatása legyen és hozzájáruljon ahhoz, hogy mindketten a legjobbat hozzuk ki magunkból.”