Megszokhattuk már a Red Bulltól, hogy olyan helyekre is hajlamosak Forma-1-es autót juttatni, ami az embernek eszébe sem jutna, s az energiaitalos márka most ismét dobott egy nagyot. A különítmény demonstrációs csapata egy RB7-essel Abu-Dzabi legújabb, novemberben megnyitó monstre bevásárlóközpontját hódította meg.

A Yas szigeten, a Ferrari-élménypark szomszédságában felhúzott Yas Mall 250 ezer négyzetméteren terül el, több mint 400 shop, egy családi szórakoztatóközpont és egy 20 termes mozikomplexum otthona lesz, autóparkolójában pedig 10 ezer jármű számára lesz hely. A létesítmény – ahová évi 20 millió vendéget várnak a tulajdonosok – novemberben, a duplapontos évadzáró Abu-Dzabi Nagydíj előtti napokban nyit meg, ám a Red Bull már feltérképezte magának.

Az energiaitalosok világjáró demócsapata látványos videót készített, amelynek főszereplője a Yas Mallban száguldó RB7-es és a volán mögé ültetett ifjabb Carlos Sainz. Azt túlzás lenne állítani, hogy a fiatal spanyol – akit épp ma koronáztak a Formula-Renault 3.5 idei bajnokává – ezzel bebiztosította a helyét a jövő évi Forma-1-es mezőnyben, ám tény, hogy szerepeltetésére kínálkozik esély: az energiaitalos juniorprogramot irányító Helmut Marko állítólag komolyan fontolgatja, hogy a kétszeres rali-világbajnok, egyszeres Dakar-győztes Carlos Sainz csemetéjének biztosít lehetőséget a Toro Rossónál Max Verstappen mellett.

Akadt némi kalandja az oroszországi futam után Danyiil Kvjatnak is: a jövőre már a nagycsapatnál hajtó baskír pilóta a tatárföldi Naberezsnije Cselnyibe utazott, ahol viszonozta a Kamaz rettegett, sokszoros Dakar-győztes kamionos tereprali-csapatának Szocsiban tett látogatását. A versenyző – akit elkísért Franz Tost csapatfőnök is – Vlagyimir Csagin és Eduard Nyikolajev iránymutatása mellett egy rövid menetpróbára is elkötötte az egyik sivatagi monstrumot.