Március 29-e valószínűleg aranybetűkkel kerül be az olasz motorsport idei évkönyvébe, köszönhetően annak, hogy Sebastian Vettel a Malajziai Nagydíjon váratlanul megtörte a Ferrari hosszas győzelmi ínségét és erre a MotoGP-legenda Valentino Rossi is rátett egy lapáttal: a taljánok nemzeti hőse a Katari Nagydíjon diadalmaskodott. Nem csoda, hogy az ottani lapok címlapjairól a két nagymenő vigyorgott hétfő reggel, s ünnepet ül a német sajtó is.

 

"Grazie! Grazie! Grazie!” – áll öles betűkkel a Gazzetta dello Sport hétfői címlapján, az MTI által közreadott nemzetközi sajtóvisszhangból pedig az is kiderül, hogy az újság egyaránt méltatja Vettelt és a vörös csapatot: „Vettel első sikerét aratta maranellói színekben, maga mögé utasítva a mercedeses Lewis Hamiltont és Nico Rosberget. A vörös hullám. Kapaszkodjatok, a Ferrari visszatért. Vettellel a világbajnoki cím a cél. Nagyszerű boxstratégia, tökéletes autó, és a Mercedesek máris verve vannak. A Red Bull és a Mercedes dominanciájába belefásult Forma-1 a szemeit dörzsöli Vettel hőstette után. Ezek után már senki sem mondhatja, hogy Vettel csak a fantasztikus Red Bullnak köszönheti sikereit."

Természetesen áradozott a Tuttosport is: "Csodás vörös! Két évnyi sötétség után Vettel ismét diadalra vezette a Ferrarit, amely időtlen idők óta nem nyert futamot. A siker kulcsa a rendelkezésre álló lehetőségek tökéletes kihasználása volt. Schumacher utolsó, 2006-os győzelme óta nem hangzott el egymás után a német és az olasz himnusz a dobogón."

A Corriere dello Sport máris a Ferrari új uralkodójának titulálta Vettelt: „A Ferrari visszatért, és a Mercedes kihívójává lépett elő. Nem, ez nem álom. Vettel mestermunkát végzett az edzésen és a futamon is, az autója és a stratégiája is remekül működött. Schumi után Seb: a vörösök újra megtalálták az elveszett uralkodójukat." A La Reppublica szerint „Vettel megmutatta a tudását, Schumacher józanságával vezetett, és immár nemcsak a csapat, hanem a szurkolók is szeretik őt. Amint megtanul, olaszul fog beszélni, és sosem felejti el kiemelni, hogy a Ferrari egy legenda.”

Nem spóroltak a dicsérő szavakkal a német lapok sem, a Bild is címlapon ünnepelte Vettel sikerét: "VETTEL RASANTI-GIGANTI! Kiabálás, könnyek, ünnep és buli az első ferraris győzelme után. Rikoltozott a csapatrádióban, a levegőbe ugrott a dobogón, és közölte, hogy este leissza magát. Vettel teljesen bepörgött Malajziában." A Frankfurter Allgemeine Zeitung valóra vált álomnak minősítette a négyszeres vb-első diadalát és kiemelték, hogy „Vettel az orránál fogva vezette két mercedeses riválisát”, a Süddeutsche Zeitung pedig azt emelte ki, hogy a pilóta szepangi sikere üzenet volt a bírálóknak: „Diadal a kétkedőknek: Vettelnek két futam is elég volt az első ferraris győzelemhez. A négyszeres világbajnok meglepődött és megkönnyebbült, hogy ilyen hamar szárnyakat adott az istállónak.”