Nem is áll annyira távol egymástól az autóversenyzés és a labdarúgás, mint azt sokan gondolják: erre próbált bizonyítékot szolgáltatni az a csúcstalálkozó, amelyen Nico Rosberg, a Mercedes Forma-1-es versenyzője és Sergio Agüero, a Manchester City FC támadója vett részt a közelmúltban.

A megmozdulást a több Forma-1-es alakulatot és focicsapatot is öltöztető Puma szervezte: nyáron több labdarúgót is elvittek a Mercedes F1-es szimulátorába, ahol Rosberggel mérhették össze tudásukat a vezetéstechnikai tekintetben viszonylag egyszerűen mondható monzai pályán. A focisták közül Agüero bizonyult a legjobbnak: a Puma közlése szerint Rosberg 1:21,05-ös idejéhez képest a játékos – aki egyébként Diego Maradona veje – 1:22,58-as időt repesztett.


szólj hozzá: Rosberg és Agüero Doningtonban

Mint a kiírás győztesét, Agüerót Doningtonba is elvitte a Puma, ahol egy Mercedes C 63 AMG-vel kapott leckét Rosbergtől. Igaz, a mókás jelenet szerint nem túlságosan figyelt: inkább a telefonját nyomogatta, amit a német elvett tőle és nemes egyszerűséggel kidobta az ablakon… Miután Agüero meglehetősen sajátos stílusban, a visongató Rosberggel az anyósülésen kipróbálta magát a C63 AMG-ben, a pilóta révén egy DTM-es autóval is megízlelhette a száguldást.

„Sergio tudja, hogyan kell vezetni. A Mercedes C63 AMG-vel szinte repült a pályán és jól kezelte az autót, minden elismerésem az övé. Picit meg is lepődtem azon, hogy mennyire jó volt. Remek fickó, ezért megmutattam neki azt is, hogy mit tudok egy Mercedes AMG DTM versenyautóban. Most már tudja azt is, hogy miről szól a versenyzés!” – mondta a csúcstalálkozó végén Rosberg.

A Puma kommünikéje szerint Agüero kekeckedett egy picit a pilótával: „Nico vezetéstechnikai leckéje roppant unalmas volt, ezért úgy gondoltam, megmutatom neki, hogyan kell valójában vezetni, el kell mondanom azonban, hogy a DTM autóban nagyon meggyőző volt. Már majdnem olyan gyors volt, mint én!” – fogalmazott a Kun becenévre hallgató játékos.