Szokatlan lépésre készül a Ferrari: Maurizio Arrivabene csapatfőnök szerint előfordulhat, hogy a Mexikói Nagydíj pénteki edzésén Sebastian Vettel vagy Kimi Räikkönen alól kiveszik az SF15-T-t, hogy Esteban Gutierrez is körözhessen a hazai közönsége előtt.

Azt eddig is tudtuk, hogy ahol Gutierrez felbukkan, oda a mexikói támogatók révén tengernyi pénzt visz magával és a jelek szerint ezelőtt még egy olyan nagycsapat is fejet hajthat, mint a Ferrari. A vörösök korábban soha, senki irányába nem tettek olyan gesztust, mint amilyennel a Saubertől érkezett teszt- és tartalékpilótának készülnek hízelegni.

„Még nem biztos, hogy meglépjük, de szerintem előfordulhat, hogy autózhat néhány kört pénteken. Attól függ, hogyan állunk majd az idénynek abban a szakaszában. Viszont miért ne tehetnénk ezt meg? Szerintem Esteban a Mexikói Nagydíj egyik nagy sztárja lesz” –nyilatkozta a napokban Arrivabene.

Mint ismeretes, a Mexikói Nagydíjat november 1-jén tartják: a Forma-1-es viágbajnokság 1992 óta első ízben tér vissza a közép-amerikai országba, ahol kiéhezett drukkerhad várja a mezőnyt. Mivel az ottani piac is jelentős, a Ferrari részéről logikus lépésnek is lehetne tekinteni azt, ha valóban lehetőséget biztosítanának Gutierreznek a pénteki nyitóedzésen, ám mivel a fizetős pilóták alkalmazása ellen így is elég sokan ágálnak, a lépés könnyen felkorbácsolhatja az indulatokat. Nagy kérdés az is, hogy – függetlenül a vb-állástól – mit szól majd egy ilyen lépéshez a két versenyző: Vettel és Räikkönen sincs ilyesmihez hozzászokva, kiváltképp akkor, amikor egy ismeretlen versenypályán eltölthető időről van szó.

Arrivabene egyébként dicsérte a világ leggazdagabb emberének számító mexikói telekommunikációs mágnás, Carlos Slim által pártfogolt pilótát. Gutierrez a Saubernél eltöltött első két idény során nem sokat mutatott, ám a szakvezető szerint ebben fontos szerepet játszott az is, hogy idejekorán dobták a mély vízbe.

„A tehetséges versenyzőket nem szabad túlságosan korán bevetni. Jómagam biztos vagyok abban, hogy Esteban roppant tehetséges és lesz alkalma arra, hogy meg is mutassa ezt. Keményen dolgozik, gyorsan tanul és nálunk is nagyon jól kezdett” – mondta a Ferrari-főnök.

Gutierrez egyébként Ferrari-pilótaként a jövő héten esik át a tűzkeresztségen: Arrivabene tájékoztatása szerint a maranellói egylet filmforgatási napot bonyolít Barcelonában, amelynek keretein belül a mexikói pilóta első ízben vezetheti majd az SF15-T-t.