Felpörögtek az események a Mercedes istállónál: a csillagos egylettel kapcsolatban hétfőn nem csak a menedzsment átalakításának bejelentése szolgáltatott beszédtémát, hanem az is, hogy Lewis Hamilton a csapat versenyzőjeként első hivatalos látogatásán vett részt Stuttgartban.

Amíg az autósport világa azt emésztgette, hogy a menesztett sportigazgató, Norbert Haug helyét a Williams ügyvezetője, a grove-i csapat társtulajdonosa, Toto Wolff veszi át, s a menedzsmenthez szintén frissen csatlakozó Niki Laudához hasonlóan tulajdonrészt is kap, Hamilton csendben bemutatkozott a németországi központban is.

A McLarentől átigazolt 2008-as világbajnok – aki sokak szerint hibát követett el azzal, hogy a 2010 óta csak küszködő csillagosokhoz igazolt Michael Schumacher helyére – látogatása során felkereste a stuttgarti főhadiszállást, a Mercedes-Benz Museumot és járt Affalterbachban, az AMG-nél is. A különítmény által közzétett fotók szerint Hamilton üdvözölte a dolgozókat, gyönyörködött a márka gazdag történelmének versenygépeiben és megtekintette az AMG gyártósorát is, ahol Ola Källenius, a házi tuningműhely kalauzolta.

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke a tavalyi szezon végén több ízben is hangsúlyozta, hogy a közvélekedéssel ellentétben Hamiltonnak nem lesz panasza a különítményre. Ezt egyelőre nem tudni, ám egy mai Twitter-bejegyzés rávilágított: új állomáshelyén a brit versenyzőnek az ígéretekhez híven valóban nagyobb lehet majd a mozgástere, nem lesz olyan szigorú kontroll alatt, mint a McLarennél volt.

A 28 éves versenyző egy fotót posztolt a legerősebb utcai Mercedesről, a sirályszárnyú SLS AMG ’Black Series’ fantázianevű változatáról, amelyről így vélekedett: „SLS Blackseries!!! Ez az autó igazán f.sza, anyám!” Nehéz elképzelni, hogy egy hasonló bejegyzést a wokingiaknál nem töröltettek volna pillanatokon belül…