Elbúcsúzott a McLaren istállótól Lewis Hamilton: a Mercedeshez igazoló 2008-as világbajnok múlt pénteken, a csapat wokingi főhadiszállásán személyesen köszönt el nevelőegyesületének munkatársaitól, majd Máltára utazott, ahol szombaton az egyik MP4-26-ossal még száguldozhatott is egy utolsót.

Hamilton Máltán a Vodafone egyik promóciós rendezvényén tartott bemutatót a tavalyi versenygéppel: a helyszínre egy magánhelikopterrel, az aprócska ország elnökének társaságában érkezett, s részt vett egy sajtótájékoztatón is. Mint korábban kiderült, a brit ebben a hónapban a McLaren különengedélyével már megkezdhette az akklimatizációt a csillagos egyletnél, ahol Michael Schumacher helyét veszi át, s ahogyan arra számítani lehetett, a máltai újságírók is elsősorban a Mercedes-kalandról kérdezték.

„Izgatott vagyok a következő szezonnal kapcsolatban, s picit szomorú is, mert hosszú-hosszú éveken át a McLaren volt az otthonom. Tudom ugyanakkor, hogy előbb-utóbb mindenkinek változáson kell átesnie. Ez része a fejlődési folyamatnak, ráadásul vannak olyan céljaim is az életben, amiket csak így érhetek el. 15 csodálatos évet töltöttem a csapattal, ennyi idő alatt sikerült megtanulnom, hogyan tudok kommunikálni új emberekkel és hogyan tudom arra motiválni őket, hogy kihozzák magukból a legjobbat” – mondta a szigetországi sofőr.


szólj hozzá: Hamilton utolsó McLaren-bevetése

Noha a McLaren és a pilóta sok rajongója máris abban reménykedik, hogy a Mercedes-kiruccanás csak rövid ideig tart majd, Hamilton leszögezte: „Ez nem egy rövid távú együttműködés, hosszabb távra tervezünk.”

Bár a Mercedes-kontraktus létrejöttének bejelentése óta Hamiltont számos bírálat érte, mondván, túlságosan sok kockázatot vállalt azzal, hogy átigazolt az utóbbi három évben csak sínylődő csillagos egylethez, a brit sokadszorra is kiállt döntése helyessége mellett.

„Az életben mindig, mindenkinek vállalnia kell némi kockázatot, ennek ellenére nem hinném, hogy jómagam kockázatot vállalnék. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan képesek leszünk megnyerni a bajnokságot. Jövőre előbb dobogós helyezéseket, majd futamgyőzelmeket szeretnénk elérni. Lehet, hogy a dolgok sokkal hamarabb fordulnak kedvezőre, mint gondolnánk, de ha nem, akkor is keményen fogunk dolgozni” – fogalmazott Hamilton, aki rámutatott: a Mercedesnél a 2014-ben életben lépő szabályváltozásoktól várják a nagy áttörést.

A gyárban:

Máltán: