F1 Forma-1 Magyar Nagydíj Sebastian Vettel Hungaroring Gyulay Zsolt
Herendi-trófeáért harcol a hétvégén esedékes 31. Magyar Nagydíj mezőnye: a Hungaroring Sport Zrt. közreadta az első fotókat arról az alkotásról, amelyet a vasárnapi futam győztese vehet át.

 

A társaság közleményében Gyulay Zsolt elnök-vezérigazgató felidézte a 2015-ös hungaroringi futamot, amikor a győztes Ferrari-pilóta, Sebastian Vettel nem elégedett meg a fémből készült trófeával. A német a hivatalos sajtótájékoztatón jelezte, hogy egyebek mellett azért is vágyott a mogyoródi verseny megnyerésére, mert élénken élt az emlékezetében, hogy a múltban a hungaroringi győztesek mindig szép porcelénokkal távozhattak a dobogóról.

Gyulay és a Hungaroring-menedzsment többi tagja megvárta, hogy Vettel visszatérjen a verseny utáni mérnöki briefingről és egy valódi Herendi-alkotással is köszöntötték a győztest. Ha Vettel nyer idén, ha más, az biztos, hogy meseszép serleget vehet majd át a dobogón.

F1 Forma-1 Magyar Nagydíj Sebastian Vettel Hungaroring Gyulay Zsolt
„A porcelán trófea a Magyar Nagydíj történetének szerves részévé vált, erről tavaly is megbizonyosodhattunk, amikor a kilencedik hungaroringi futamán győzelmet arató Sebastian Vettel külön kérésére egy plusz Herendit is kapott a fém serleg mellé. A porcelán ugyanis a pilóták szerint is a magyar futam jelképe. Ezért is döntöttünk úgy az idén, hogy a pálya harmincadik születésnapja alkalmából visszatérünk a hagyományokhoz” – idézte a Hungaroring Sport Zrt. kommünikéje az elnök-vezérigazgatót.