F1 Forma-1 Kimi Räikkönen Ferrari Ferrari GTC4 Lusso
Ki lehet alkalmasabb arra, hogy népszerűsítse a Ferrari összkerekes luxus-sportkocsiját, a GTC4 Lussót, mint a márka mindeddig utolsó Forma-1-es világbajnoka, Kimi Räikkönen? Az olasz márka egy látványos reklámot is összedobott a 2007-es vb-elsővel.

 

A GTC4 Lusso a 2016-os Genfi Autószalonon debütált, a friss filmecskét a bemutatkozás egyéves évfordulója alkalmából forgatták a maranellóiak. Noha Räikkönenről köztudott, hogy nem lelkesedik sem a nyilvános szereplésért, sem a reklámfilmekért, sem egyéb hasonlóért, munkaadójának nyilvánvalóan nem mondhatott ellent.

A sztori szerint egyébként Räikkönen jégkorongozni indul az FF-utód GTC4 Lussóval, amelyet 6,3 literes, V12-es, 681 lóerős motor hajt. Ahogyan kell, a pilóta oda is lép a 345 kilométer/órás csúcssebességre képes verdának, majd a csarnokban jön a meglepetés, ott ugyanis egy ferraris mezbe öltözött gárda játékosaként lép jégre.

A film egy gyaníthatóan kötelező, ám a Forma-1-es világbajnok szerepvállalásának fényében mégis mókásnak ható üzenettel zárul: „A film fiktív helyzetet mutat be profi pilótákkal, lezárt utakon. A Ferrari kéri, hogy tartsák tiszteletben a kihelyezett forgalmi jelzéseket és a vonatkozó előírásokat!”