F1 Forma-1 Red Bull Red Bull RB13 Adrian Newey Daniel Ricciardo Max Verstappen
Javában zajlik az idei Forma-1-es Red Bull versenyautó, az RB13-as gyártása: Adrian Newey legújabb alkotása már átesett az FIA töréstesztjén, az idényre komoly várakozásokkal készülő különítmény pedig egy látványos videó formájában azt is megmutatta, hogyan zajlik az újdonság építése a Milton-Keynes-i gyárban.

 

Ha látványos videókról van szó, a Red Bull gépezetében soha nem lehet csalódni: így van ez most is, az alakulat sok mindent megmutat, kezdve Newey mester legendás hagyományos tervezőasztalától kezdve a sütődén át a már majdnem elkészült versenygépig. Egy pillanatra fel is bukkan a továbbra is TAG Heuer néven használt Renault-erőforrással szerelt RB13-as, igaz, egyelőre még csak egy kis részét mutatják meg az autónak.


„Már túl vagyunk a törésteszten és javában zajlik a gyártás is” – nyilatkozta néhány napja Newey, akinek idei művétől szinte mindenki azt várja, hogy véget vethet a Mercedes uralmának a hibrid turbós erőforrások korszakában.

Arról egyelőre még nincs pontos információ, hogy az RB13-ast mikor láthatja teljes egészében a nagyérdemű: a videóban csupán annyit ígérnek, hogy „februárban” tárják a nyilvánosság elé Daniel Ricciardo és Max Verstappen idei versenygépét.