F1 Forma-1 Abu Dhabi Nagydíj Ferrari Sebastian Vettel
Különleges rituálé zajlott le a Ferrari istálló garázsa mögött a Yas Marina versenypályán, a vasárnapi évadzáró Abu Dhabi Nagydíj után néhány órával. A maranellói alakulat szerelőgárdája az egyik munkatársat búcsúztatta, aki több év után döntött úgy, hogy kilép a Scuderia kötelékéből.

 

Ha tudta volna a derék olasz szerelő, hogy mi vár rá az utolsó nagydíja után, valószínűleg jobban átgondolta volna a jövőre vonatkozó terveit. Túlzás nélkül lehet kijelenteni, hogy a vörös alakulat munkatársai igazi kínzásnak vetették alá az illetőt.

F1 Forma-1 Abu Dhabi Nagydíj Ferrari Sebastian Vettel
Tortúra búcsúztatásként (Fotó: F+1 Blog)


Előbb futkorászva elkapták, majd egy kábelkötegelővel kifeszítették arra az alkalmatosságra, amelyet az abroncsok tologatására használnak. A java még csak ezután jött a természetesen hangos nevetés által kísért rituálénak: a távozó szerelő kapott az arcába lisztet, olajat, homokot,kakaóport, de még olvasztott csokoládét is, hogy az aztán elkezdődhessen a fürdetés.

A mutatvány utolsó fázisát a gárda zászlóvivője, Sebastian Vettel vállalta magára: az idén három futamot nyerő, a vb-t bronzérmesként záró német pilóta fülig érő szájjal öntözte a búcsúztatott kollégát, akit aztán körbe is tologatta a paddockban.



Semmi kétség: a látottak alapján a Scuderia legénységének összes tagja átgondolja majd a jövőben, hogy távozásra vagy csapatváltásra adja-e a fejét.