Számos módja van annak, hogyan lehet hozzájutni egy Forma-1-es autóhoz: lehet tervezni és építeni, ahogyan a csapatok csinálják, lehet venni páréves konstrukciókat, ahogyan a dúsgazdag fanok csinálják, s egy megszállott brit rajongónak köszönhetően most már azt is tudjuk, hogy össze nem illő, de beszerezhető komponensekből is lehet eszkábálni egyet.

Akik megengedhetik maguknak, azok előtt időről időre adott a lehetőség, hogy F1-es autót vásároljanak maguknak, Kevin Thomas azonban nem a kőgazdag fanatikusok közé tartozik. A Car and Driver című lap beszámolója szerint a brightoni rajongó saját leleményességét hívta segítségül ahhoz, hogy mostanára a garázsában tudhasson egyet az imádott versenygépek közül.

Thomasnál egy 2001-es BAR-Honda 003-as parkol, amely különleges úton-módon készült el. A brit drukker az eBayen bukkant rá a 003-as modell egyik példányának cockpitjére: mivel az aukció sikertelenül zárult, Thomas e-mailt írt az eladónak, akivel gyorsan sikerült megállapodnia: „Az eladó megjelent nálam egy Reynard BAR 001-essel és egy BAR 003-assal. Készpénzben fizettem mindkettőért” – mondta az első lépésről az autóépítő.

Thomas hamar eldöntötte, hogy egy teljes versenyautót szeretne magának, de tudta jól, hogy a szükséges alkotóelemek beszerzése jóformán lehetetlen küldetés. Mivel az interneten számos helyen kínálnak F1-es alkatrészeket relikviaként, s az eBayen is fel-felbukkannak különféle komponensek, a lelkes rajongó a tettek mezejére lépett: más autók alkotóelemeit kezdte beszerezni és a 003-ashoz igazítani.

Munka közben elsajátította, hogyan kell bánni a szénszálas anyagokkal, így 003-asának oldaldobozát egy Williams-BMW oldaldobozának átszabásával alakította ki, a motorborítást pedig egy másik BAR-konstrukcióról sikerült begyűjtenie és átalakítania. A férfi mostanáig 13 ezer fontot költött művére, de az autó még mindig nem olyan, amilyennek szeretné: motorja és váltója például nincs, ráadásul szinte elképzelhetetlen, hogy sikerül beszereznie egy olyan V10-es egységet, amely megfelelne a 003-asba.

„Lehet, hogy megpróbálok beszerezni egy Formula-Renault 3.5-ös erőforrást. Szerintem azzal is éppen elég gyors lenne” – idézte a lap Thomast, aki persze abban is reménykedik, hogy segítséget kap valahonnan a nagy mű befejezéséhez.