F1 Forma-1 Jenson Button Airbus A380 McLaren
Mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy Jenson Button nem próbálja meg kimaxolni a nyakába szakadt szabadságot. A McLarennel továbbra is szerződésben álló, ám félig-meddig visszavonult 2009-es világbajnok már most, a téli időszakban is habzsolja az életet: néhány napja például a British Airways szimulátorában járt, ahol kipróbálta, hogy milyen vezetni az Airbus A380-as óriásgépét.

 

A népszerű brit versenyző tavaly Monzában jelentette be, hogy idén ugyan nem versenyez a Forma-1-ben, de a McLaren kötelékében marad és nem tartja elképzelhetetlennek, hogy 2018-tól újra versenybe száll. A bejelentés óta sok minden történt: Abu Dhabiban a pilóta elköszönt, a wokingi gyártó legendás főnökét, Ron Dennist pedig kifúrták a helyéről, ami sokak szerint egyben azt is jelenti, hogy Button esetleges visszatérése - ha egyáltalán tervezett ilyet – biztosan nem fog megvalósulni.


A 37 esztendős pilóta szemlátomást élvezi a nyakába szakadt szabadságot: nemrégiben tesztelt egy Honda Civic ralikrossz versenyautót, mert nem tartja kizártnak, hogy néhai édesapja, a ralikrosszban komoly sikereket elérő John Button nyomdokaiba lépve ebben a szakágban is kipróbálja magát, a napokban pedig egy másik érdekes kalandban volt része. A versenyzőt hazája légitársasága, a British Airways hívta meg szimulátor-komplexumába, hogy kipróbáljon egy Airbus A380-as utasszállító monstrumot.

A Heathrow Flight Training Centerben a világbajnok a leszállásokat gyakorolta: mint a videóból kiderül, a rendkívül sima vezetési stílusáról ismert pilóta első néhány próbálkozása meglehetősen döcögősre sikerült, de minél többször próbálkozott, annál kifinomultabbak lettek a manőverei. Arra biztosan nem kell számítani, hogy Button kereskedelmi repülőgép-pilótaként folytatja majd a pályafutását, de a felvétel alapján kétségtelen, hogy nagyon élvezte a kiruccanást. 
F1 Forma-1 Jenson Button Airbus A380 McLaren
„Szeretnék minél több időt a családommal és a barátaimmal tölteni, szeretnék sok dolgot kipróbálni. A triatlont továbbra is imádom és nem kizárt, hogy versenyezni is fogok valahol. Lehet, hogy a ralikrosszban, vagy Japánban, a Super GT-ben” – mondta a tavalyi év végén a szigetországi pilóta, aki saját bevallása szerint a japán versenysorozat csúcseseményével, az augusztusban tartandó suzukai 1000 kilométeres derbivel kacérkodik a leginkább.