Fernando Alonso sínylődése a McLaren-Hondánál meglepő dolgokra kényszeríti a spanyol sajtót. Például arra, hogy eljátszadozzanak a gondolattal: mi lenne, ha a kétszeres vb-első spanyol újra összekerülne Lewis Hamiltonnal, ezúttal a Mercedesnél. Erről ráadásul a lassan háromszoros világbajnok britet is megkérdezték…
 

„Talán, de ez egy olyan kérdés, amelynek jelenleg semmi értelme nincs” – felelte Hamilton a Marca című spanyol lapnak, amikor arról kérdezték: egyetért-e azzal, hogy a Forma-1-nek nagyon jót tenne, ha csapattársként összekerülnének Alonsóval a Mercedesnél. Arra a kérdésre, hogy melyikük diadalmaskodna ugyanolyan autóval, a brit a hispánok számára provokatívnak ható választ adott: „Csak 2007-ben volt ugyanolyan autóm, mint Fernandónak. Láthattátok, hogy mi lett az eredmény…”


Az ominózus, 2007-es közös szezonban a sportág történetének egyik legnagyobb botrányát hozta össze a csapat saját nevelésű, dédelgetett kedvenceként akkor debütáló Hamilton, valamint a már akkor is kétszeres vb-első Alonso. Azóta már elcsitultak a hullámok a két nagyágyú között és a brit  maga is elismerte, hogy nagyot változott a világ azóta. „A személyiségem sokat változott, felnőttem az évek során. Akkor még szinte egy éretlen gyerek voltam és nem mindent kezeltem úgy, ahogyan kellett volna. Úgy gondolom, hogy sokat tanultam az akkor történtekből” – mondta a szigetországi ász.

Hamilton saját bevallása szerint „gyűlöli” azt látni, hogy nevelőegyüttese, a McLaren csak „szenved” a Honda partnereként és „a Manorral vannak egy szinten”. A brit-japán formáció kedvéért a tavalyi évad végén a Ferrarinak hátat fordító Alonso temérdek bírálatot kapott rajongóitól és a szakmabeliektől a csapatváltás miatt: a húzás egyelőre kétségkívül katasztrofálisnak tűnik, ám Hamilton szerint semmiképp nem szabad elhamarkodott következtetést levonni.

„Teljesen más a két helyzet, de az emberek nekem is azt mondták, hogy hatalmas hibát követek el azzal, hogy elhagyom a McLarent, de mint bebizonyosodott, nem volt az. Nem én vagyok az, akinek meg kell mondania, hogy Fernando jó vagy rossz döntést hozott-e. A döntést ő hozta meg, nem én, nem te, nem a rajongók és neki kell felmérnie azt is, hogy hiba volt-e vagy sem” – mondta Alonso helyzetével kapcsolatban Hamilton, aki nem titkolja, hogy saját, 2012 végén megejtett csapatváltására visszatekintve érez egy nagy adag elégedettséget: „Jómagam sosem foglalkozom azzal, hogy mit mondanak az emberek. Nem is nevetek rajtuk utólag, de bevallom, jó érzés tudni, hogy helyes döntést hoztam.”

„Aki ezt mondta, az szívott valamit!”
Aranyköpések Hamiltontól

A bulvárhősként is egyre többet tetszelgő világbajnoki címvédő elemében volt a Marcának adott interjú alatt és elsütött néhány igazi aranyköpést is. Amikor arról kérdezték, hogy igaz-e az urbánus legenda, amely szerint minden egyes új tetkóval körönként két tizedet gyorsul, azt felelte, hogy „aki ezt mondta az biztosan szívott valamit!”. Carlos Sainz debütáló szezonjáról saját bevallása szerint nincs véleménye, míg a másik spanyol újonc, a Manornál hajtó Roberto Merhi idényéről úgy vélekedett, hogy „arról talán még ő maga sem tudna sokat mondani”. Hamilton megkapta azt a kérdést is, hogy a győzelem-e a legfontosabb dolog az életében és erre filozofikus válasszal szolgált: „Nem, a legfontosabb dolog az életemben a családom és a boldogság. A Forma-1-es versenyzés része annak, aki én magam vagyok. Ez elégedettséget szolgáltat, de nem boldogságot!”