Elhúzta a mézesmadzagot a fanatikusok orra előtt a Lotus: a fekete-arany különítmény szerdán hangfelvételt tett közzé Kimi Räikkönen és Romain Grosjean idei, E21 típusjelű versenygépének első beindításáról. Bejelentették azt is, hogy a járgány január 28-án, egy online is követhető bemutatón lesz első ízben megpillantható.

A Lotus a népszerű Soundcloud hangfelvétel-megosztón tette közzé az E21-es első beindításáról készült audioanyagot, amelynek végén hallható, ahogyan a különítmény jelenlévő munkatársai megtapsolják az attrakciót. Nem tudni, hogy Räikkönen jelen volt-e, Grosjean azonban egy Twitter-bejegyzés tanúsága szerint Enstone-ban töltötte a napot.

Paul Seaby, az enstone-i egylet versenycsapatának menedzsere a Twitteren kommentálta is a szerdai eseményt: „Az E21 él…Ma délután beindítottuk! Eddig - anélkül, hogy a technikai részletekkel untatnék bárkit – nagyszerűnek tűnik!”

Bejelentette az alakulat sajtóirodája azt is, hogy az E21 első ízben január 28-án, hétfőn lesz megpillantható: aznap, magyar idő szerin 20 óra 15 perckor tartják a versenyautó hivatalos leleplezési ceremóniáját, amelyet a Youtube-on is közvetítenek majd. Ezzel a jelek szerint a Lotus lesz az első együttes, amely a nyilvánosság elé tárja idei konstrukcióját.

Az autóbemutatók menetrendje:

Lotus

Január 28.

McLaren

Január 31.

Ferrari

Február 1.

Force India

Február 1.

Sauber

Február 2.

Red Bull

Február 3.

Mercedes

Február 4.

Toro Rosso

Február 4.

Caterham

Február 5.

Williams

Február 19.