Szenzációs videót tett közzé a Red Bull istálló: a főszereplő a különítmény sikerkovács tervezőzsenije, Adrian Newey, aki Silverstone-ban kipróbálhatta a 2010-ben használt RB6-ost, valamint a szintén általa alkotott, 1990-ben használt Leyton House March CG901B-t.

A Forma-1 utóbbi évtizedeinek legelismertebb műszaki géniuszát a Red Bull korábbi versenyzője, David Coulthard kísérte el a Brit Nagydíj helyszínén megejtett menetpróbára. A száguldásért köztudottan bolonduló, 2007-ben a Le Mans-i 24 órás futamot versenyzőként is megjáró szakember mindkét alkotását kipróbálta.

„Rendkívül tágas” – mondta a mérnökguru Ivan Capelli egykori versenygépének pilótafülkéjéről, míg az RB6-ossal megtett körök után megjegyezte: „Döbbenetes a különbség. Ez az autó olyan, mint egy földönkívüli.” Megjelent a helyszínen a csapatfőnök, Christian Horner is, aki ’félelmet nem ismerőnek’ titulálta a korona gyémántjának számító Newey-t, s Coultharddal a csapatrádión egy üzenetet is küldött Newey-nak: „Lassíts!”

szólj hozzá: Ilyen, amikor Adrian Newey F1-es autót vezet

A tervezőzseni nem először vezetett Forma-1-es autót: 2010-ben a Red Bull érdemei elismeréseként megajándékozta az RB5-ös egyik példányával, amelyet Silverstone-ban vett át és rögvest ki is próbált néhány forduló erejéig.

Extra adalék a videóban, hogy bepillantást nyerhetünk a boszorkánykonyhába is, a Milton Keynes-i főhadiszálláson található irodájában Newey megmutatja a tervezőasztalt, amelyről legendák egész sora szól, hiszen az 53 éves szakember a mai napig kézzel veti papírra a versenygépeit. „Attól tartok, hogy én vagyok az utolsó dinoszaurusz a szakmában, aki így dolgozik” – mondja a brit, aki évi 10 millió dollárra becsült fizetésével messze a legjobban fizetett mérnök a Forma-1-ben.