Miután múlt vasárnap a KF-Junior gokart-kategória franciaországi vb-döntőjében ezüstérmet szerzett, a világ felfedezte magának a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fiát, a 15 éves Micket, akiről sokan máris állítják, hogy hamarosan az édesapja nyomdokaiba lépet az autósport királykategóriájában. Az FIA közreadta a vb-döntő felvételét, így most bárki megnézheti, hogyan száguldozik a kis Schumi.

A vb-ezüstérem híre órák alatt bejárta a világsajtót, így Mick – aki édesapja döntése értelmében pályafutása kezdete óta álnéven versenyez, hol édesanyja, Corinna lánykori nevét, hol pedig nemes egyszerűséggel a Mick Junior nevet használva – egycsapásra hihetelenül népszerű lett.

Az ifjabb Schumacher sikere a Facebookon is érezteti hatását: a Bild című német lap szerdai számában a rajongók figyelmébe ajánlotta a közösségi portálon magyar fanatikusok által létrehozott Mick Schumacher Fan Clubot, amelynek taglétszáma hétfő este még csak háromszáz volt, mostanára azonban meghaladta a kétezret is.

A gokart vb-döntő felvétele:

A tavaly decemberi síbalesete után hónapokig kómában fekvő, jelenleg pedig otthonában ápolt Forma-1-es legenda csemetéje a vasárnapi vb-döntőben - akárcsak néhány héttel korábban, az Európa-bajnokság döntőjében - egy Enaam Ahmed nevű versenyzővel szemben maradt alul. A fiatal pilóta a jelek szerint nemcsak tehetséget, hanem elszántságot is örökölt neves édesapjától, a La Gazzetta dello Sportnak című olasz lapnak ugyanis azt ígérte, hogy előbb vagy utóbb megszerzi a most elveszített vb-címet.

„Természetesen nagyon büszke vagyok erre a roppant fontos eredményre, de a nyilvánvaló célom az, hogy világbajnok legyek. Nincs okom kesergésre, elvégre is még csak a pályafutásom elején járok” – idézte a lap Mick Schumachert, aki előtt a merészebb jóslatok szerint hamar megnyílhat a Forma-1 kapuja.

Annyi bizonyos, hogy egy másik versenyzőcsemete, az idén mindössze 16 esztendősen F1-es versenyzői szerződéshez jutó, jövőre 17 évesen debütáló Max Verstappen példája azt mutatja, hogy a gokart után egy szempillantás alatt a királykategóriába találhatja magát tehetséges fiatal.