Miután a francia labdarúgó-válogatott diadalmaskodott az oroszországi világbajnokság döntőjében a horvát nemzeti csapat ellen, természetesen a Forma-1 franciái is heves ünneplésbe kezdtek.

 

A mezőny rangidős francia pilótája, Romain Grosjean genfi otthonában szorított a kékekért, a döntő kezdete előtt a nemzeti csapat mezében pózolva posztolt.


A lefújás után pillanatokkal a Haas versenyzője így kürtölte világgá örömét:


Pierre Gasly, a Toro Rosso versenyzője nem cicomázott, az egyik szurkolói zóna kellős közepén biztatta a gall tizenegyet:


Esteban Ocon visszafogottan szorított: a mérkőzés előtt nem posztolt, utólag pedig a csapat kreatív stábja által készített győzelmi grafikát osztotta meg követőivel, hozzátéve, hogy „mi vagyunk a világbajnokok!”


Ugyanezt a grafikát osztotta meg Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke is, aki megjegyezte: „Gratulálok a francia csapatnak ehhez a nagyszerű meneteléshez! Büszke vagyok rá, hogy francia vagyok!”


A Renault-nál nem vitték túlzásba, egyszerű üzenetet posztoltak:


Jean-Eric Vergne már évek óta nem a Forma-1-ben, hanem a Formula E-ben versenyez, ahol ráadásul ezen a hétvégén ért fel a csúcsra. A francia pilóta a kétfelvonásos New York-i hétvége szombati futamán biztosította be a 2017-18-as szezon bajnoki címét.


Vasárnapra a versenyautója hátsó szárnyát a Techeetach istálló jóvoltából nemzeti színűre festette, a jól ismert szlogennel: „Hajrá, kékek!”


A mérkőzés után, saját, második futama előtt már gratulált a világbajnok válogatottnak, megemlítve saját sikerét is: „Bravo, kékek! Második csillag, második ünnep Franciaország számára két nap alatt!”