F1 Forma-1 Toro Rosso
Tíz év sok idő, ha pedig a Forma-1-ről van szó, akkor kiváltképp: aki nem hiszi, az autók évtizedes változását áttekintve szembesülhet ezzel.

 

Köszönhetően a Toro Rossónak, ugyanis az idén fennállása tizedik évfordulóját ünneplő, a Minardi alapjain életre hívott Red Bull-junioregylet a napokban egy látványos videóban mutatta meg, hogy mennyit változott a Forma-1, mióta ők is ringbe szálltak.

Voltak időszakok, amikor ágas-bogas szárnyrengeteg feszült az autókon, amelyek a szabálymódosítások révén mostanára jóval letisztultabbak lettek. A wtf1.co.uk egy szavazást is bonyolít arról, hogy melyik korszakban volt a legszebb a Toro Rosso versenygépe az eltelt évtizedben: a voksok 28 százalékával jelenleg a 2008-as, rendkívül bonyolult szárnyrendszerrel szerelt STR3-as vezet. 



Az eredményben vélhetően szerepet játszik az is, hogy ezzel a torpedóval aratta a gárda történetének egyetlen futamgyőzelmét Sebastian Vettel, akinek a monzai esőben aratott diadalával nemcsak a faenzai csapat történetének legfényesebb fejezetét írta meg, hanem saját pályafutását is röppályára állította.