Mit csinál egy kétszeres világbajnok, a pontversenyben élen álló Forma-1-es pilóta, aki egy mindennél fontosabb derbire, történetesen a hazai versenyére készül? Mondjuk driftelget egy olyan verdával, amelyet egyáltalán nem ilyen üzemre szabtak: akkor legalábbis, ha az illetőt Lewis Hamiltonnak hívják…

 

A Mercedes címvédő, listavezető klasszisáról a Brit Nagydíj előtti napokban készült egy amatőr videó, amelyen egy Mercedes-Benz E63 AMG-t nyúz, a jobboldali kormányból ítélve valahol a szigetországban. A videót valószínűleg egy promóciós eseményen készítette az a szerencsés, aki két másik utassal együtt beülhetett az 5,5 literes, 518 lóerős, biturbó V8-as erőforrással hajtott autóba.

Noha az E63 AMG-t mindenre tervezték, csak driftelésre nem, a kocsi jól teljesített: ezt megerősíti, hogy a csillagos márka büszkesége szemlátomást élvezte a keménykedést, ráadásul nagyokat visongattak a pilóta hölgy utasai is. A múlt héten valószínűleg csak egyszer ült ki nagyobb vigyor Hamilton arcára: akkor, amikor átvette a vasárnapi őrült futam megnyeréséért járó trófeát.