F1 Forma-1 Mika Häkkinen Mick Schumacher Michael Schumacher Monacói Nagydíj Nazionale Piloti
Amikor Mick Schumacher megszületett, édesapja, a hétszeres világbajnok Michael még javában viaskodott legnagyobbra tartott ellenfelével, Mika Häkkinennel pályafutása harmadik bajnoki titulusáért. Azóta nagyot változott a világ: néhány fotó segítségével mutatjuk is, hogy mekkorát!

 

Kedden, Mentonban újra összeállt egy jótékonysági focimeccsre az autóversenyző-válogatott, a Nazionale Piloti, amelyben szokás szerint jelenlegi és már visszavonult pilóták is pályára léptek. A Monacói All Star válogatott ellen vívott derbin a mostani mezőny tagjai közül Charles Leclerc, Pierre Gasly és Carlos Sainz húzott focicsukát, míg a múlt nagyjai közül például Felipe Massa, Giancarlo Fisichella és Nico Rosberg is megmutatta magát – utóbbi az esemény díszvendégeként mindkét csapatban szerepelt pár percet.

A pilótaválogatott két legérdekesebb tagja kétségkívül Mika Häkkinen és Michael Schumacher fia, Mick volt, akik a mérkőzésben előtt , annak félidejében és a lefújás után is előszeretettel tereferéltek egymással. Mick – aki idén is az F3-as Európa-bajnokság mezőnyében pallérozódik – 1999. március 22-én született: csupán két héttel azután, hogy kezdetét vette az 1999-es Forma-1-es idény, amelynek során édesapja, az akkor még két bajnoki titulussal rendelkező Michael újra nekifeszült, hogy legyőzze az előző évi bajnokot, Mika Häkkinent.

F1 Forma-1 Mika Häkkinen Mick Schumacher Michael Schumacher Monacói Nagydíj Nazionale Piloti

Schumacher abban az évben lábtörést szenvedett a Brit Nagydíjon és a szezon zömét kénytelen volt kihagyni, Häkkinen másodszor is világbajnok lett, a többi pedig – ahogyan mondani szokás – már történelem. Történelem, amelynek egyik újabb aprócska, ám mégis érzelmes szösszenete a szerdai, mentoni focimeccsen zajlott, amikor a finn hosszasan beszélgetett egykori riválisa csemetéjével. A kis Schumi a fiatal pilóták életének kihívásait ecsetelte, egyebek mellett azt, hogy bármennyire szeretne maradni még néhány napot a Monacói Nagydíj miatt, csapata, a Prema berendelte a gyárba, amelyre nem mondhat nemet. Häkkinen bátorította az egyébként saját testőrrel mozgó ifjoncot és elmondása szerint néhány tippet is adott neki arra vonatkozóan, hogy mire figyeljen leginkább pályafutásának ebben a szakaszában.

F1 Forma-1 Mika Häkkinen Mick Schumacher Michael Schumacher Monacói Nagydíj Nazionale Piloti

Második generációs Schumacher-Häkkinen párviadalokra a jövőben nem nagyon számíthatunk: a finn pilóta fia, Hugo ugyan néhány éve még javában gokartozott, de édesapja elmondás szerint megunta, így abbahagyta a versenyzést és inkább a focit választotta. Csak reménykedni tudunk abban, hogy az ifjabb Häkkinen jobban, otthonosabban mozog a futballpályán, mint édesapja, aki nem volt túl meggyőző a keddi, mentoni mérkőzésen. A pilóták válogatottja egyébként ki is kapott, az All Star csapat 2:1 arányú győzelmet aratott a néhányszáz fős közönség előtt lejátszott mérkőzésen.

Fotók: F+1 Blog