Ha Malajziai Nagydíj és Szepang, akkor hőség és izzadtság: a versenyzők más-más módszerekkel próbálkoznak a szervezetüket minden másnál komoly igénybevételnek kitevő időjárási körülmények ellen. Nico Rosbergek például egy egészen szokatlan titkos fegyvere van a sisak alatt a szemébe csepegő izzadtságcseppek ellen…

 

Rosberg csütörtökön, a Sky Sportsnak adott interjújában lebbentette fel a fátylat arról, hogy egy intim betétet tapaszt a homlokára a sisak alatt. A különös részletre akkor derült fény, amikor Craig Slater, a brit csatorna riportere arról a homlokpántról kérdezte, amelyet a pilóta néhány napja viselt, amikor felfutott a Petronas tornyok tetejére.

Rosberg elárulta a titkot...


„Amikor nagyon izzadok, gondok vannak a szememmel, ezért viseltem a homlokpántot. Van egy speciális homlokpántom a sisak alatt is. Ez a saját trükköm, de elmondom, miért ne? Az, amit a nők viselnek alul…” – mondta a megfelelő szót kereső pilóta, akit a riporter igyekezett kisegíteni.

„Bugyi?” – kérdezett vissza Slater.

„Nem! Az, ami a bugyi alatt van!” – felelte fülig érő mosollyal az arcán Rosberg.

„Intim betét” – mondta Slater, amelyre Rosberg a hangulatot tovább fokozva annyit felelt: „Intim betét? Így hívják? Nos, ezt teszem a homlokomra a sisak alatt, hogy felfogja az izzadtságot!”

Klímaberendezés a Mercedes garázsában


Malajziában a légkondicionálás különösen fontos: a versenynaptár legforróbb helyszínén a csapatok – amennyire csak lehet - igyekeznek kedvezni munkatársaiknak, ráadásul nagy jelentősége van annak is, hogy milyen hőmérséklet fogadja a körözés után a garázsba visszatérő, felforrósodott autót. Aki teheti, nagyteljesítményű klímarendszert is bekészít az úticsomagba: a Mercedes garázsának hátsó traktusában például egy 1 méter x 2 méter x 0,9 méter nagyságú monstrum dolgozik, amelyet az egyik partner, az ebmpapst bocsátott a különítmény rendelkezésére.