Sebastian Vettel nemcsak a volán mögött nyújtott teljesítményével, hanem a csapatrádiós produkciójával is maradandót alkotott a múlt vasárnapi Malajziai Nagydíjon aratott győzelmekor. Olyannyira, hogy egy nem feltétlenül jóindulatú rajongó rap-alapokon megzenésítette a Ferrari versenyzőjének csapatrádiós gyöngyszemeit…

 

A Youtube-on Formula1Insider19 néven ténykedő kreatív rajongó nemcsak a levezető körös visítozást és köszönetnyilvánítást dolgozta fel, a „dal” vezérfonalának a 44. körben, Nico Hülkenberg és Romain Grosjean lekörözése előtt elhangzott kisebb „blue flag, blue flag” hisztit választotta. Az illető egyébként nem titkolja, hogy műve provokatív jelleggel készült: „FIGYELMEZTETÉS – aki túl sokáig hallgatja ezt a rapet, annál súlyos egészségügyi komplikációk léphetnek fel, így azt javasoljuk, hogy 30 másodpercig, vagy kevesebb ideig nézzék” – írta a videóhoz.

Vettelt valószínűleg vajmi kevéssé érdekli a bizarr zenemű azután, hogy a második ferraris futamán aratott győzelemmel valóra váltotta gyermekkori álmát, csattanós választ adott bírálóinak és reményt adott arra, hogy az idei Forma-1-es szezon nem lesz annyira egyhangú, mint amilyennek Melbourne-ben tűnt. A pilóta szerdán már Maranellóban vizitált, ahol előbb olasz nyelven mondott köszönetet a gyári dolgozónak, majd bevetette magát a szimulátorba, készülődve a jövő hétvégén esedékes Kínai Nagydíjra.

„Sok versenyt nyertem már, de az első ferraris győzelmem nagyon, nagyon különleges” – mondta hallgatóságának Vettel. „Vasárnap éjszaka a szerelőkkel akartam ünnepelni és azt mondtam nekik, hogy ’köszönöm, de egy akarok lenni közületek, nem több, nem kevesebb’. A csapat tagja vagyok, s bár a pályán egyedül vagyok, tudom, hogy ez nem így van, mert rátok mindig számíthatok. Köszönöm nektek ezt a csodálatos autót, amelynek köszönhetően sok csodálatos pillanatunk lesz még együtt. Ez most már tény!”

Az ominózus gyári meetingről hiányzott Kimi Räikkönennek, aki Maurizio Arrivabene csapatfőnök tájékoztatása szerint igazoltan volt távol. A pilóta telefonon beszélt a munkatársakhoz, mivel Finnországban kellett lennie kisfia, Robin keresztelőjének apropóján: nagy valószínűség szerint az odaúton készült a világsajtót futótűként bejáró idilli családi fotó is, amelyet a versenyző barátnője, Minttu Virtanen posztolt az Instagramján.