Daniel Ricciardóról régóta tudjuk, hogy mókás fickó, az Infinitiről pedig azt, hogy mindig képesek újabb és újabb ötletekkel előrukkolni portékáik népszerűsítésével kapcsolatban. Az ausztrál és a Red Bullal szövetségben álló prémiummárka ezúttal együtt fundált ki valamit…

 

Hogyan tudja egy autógyártó még inkább ámulatba ejteni potenciális ügyfelét azon túl, hogy házhoz viszi a kiszemelt Q50-est, hogy kipróbálhassa? Például úgy, hogy népszerű Forma-1-es pilótájával – és egy forgatócsoporttal – küldeti az illetőhöz az ominózus verdát.

Ezt tették az infinitisek is nemrégiben: a tesztvezetésre jelentkező férfinak – aki alkatát tekintve Ricciardo mellett leginkább a Terminátorra emlékeztetett - szinte a lélegzete is elállt a meglepetéstől, amikor az ajtónyitás után a tavalyi vb-bronzérmes Red Bull-pilóta hétmérföldes vigyorával találta szembe magát. „Ugye ez csak vicc?” – tette fel a kérdést többször is a páciens, aki előbb az ajtónál ácsorogva, majd a volán mögé bepattanva is kezet rázott a 25 esztendős versenyzővel. 

Az Infiniti az idei évtől már nem számíthat Sebastian Vettelre, aki a korábbi években előbb márkanagykövetként, majd „teljesítményért felelős igazgatóként” segítette a márka reklámkampányait. Nem tudni, hogy a gyártó mennyi időre tervezi Forma-1-es szerepvállalását a sikerek elmaradásának hatására egyre nyűgösebb Red Bullal, annyi azonban bizonyos, hogy aggódniuk nem kell: a rendkívül szimpatikus ausztrál versenyző személyében kiváló zászlóvivő áll a rendelkezésükre.