F1 Forma-1 Mercedes Niki Lauda Nico Rosberg Daniel Schloesser Amerikai Nagydíj
Niki Lauda soha nem volt a Forma-1 humorbombája: az osztrákok háromszoros világbajnok legendája, a Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező igazgatója a szigorúbb fickók közé sorolható, de ez nem jelenti azt, hogy néha ne eresztene le egy kicsikét. Akadt egy mókásabb pillanata Austinban is – fotó is készült róla!

 

A régmúlt korszakokat felidéző dokumentumokból, valamint a jelenkorból is tudjuk jól, hogy Lauda ritkán tréfálkozik. Az osztrák mindig komoly, nem fecsérli poénkodásra az idejét, néha-néha mégis előfordul, hogy megmutatja: jó kedve van. Ilyenkor pedig még az is előfordulhat, hogy kedvenc kiegészítőjét, egyben védjegyét, imádott baseball-sapkáját is beleviszi a játékba.

Így történt szombaton az Amerikai Nagydíj helyszínén, Austinban is, ahol – nem tudni, hogy mi volt a jókedv forrása – Lauda elengedte magát. Olyannyira, hogy még a szent baseball-sapkát is elcserélte: a szerencsés Nico Rosberg fizioterapeutája, Daniel Schloesser volt, aki egy fotó erejéig viselhette Lauda sapkáját (Lauda pedig Schloesserét, amelyet Rosberg stábjának tagjai hordanak), az erről készült felvételt pedig az erőnléti edző meg is osztotta az Instagramon.

F1 Forma-1 Mercedes Niki Lauda Nico Rosberg Daniel Schloesser Amerikai Nagydíj
Itt a bizonyíték, hogy néha Lauda is elengedi magát (Fotó: Daniel Schloesser)


Lauda egyébként már a Japán Nagydíj után kijelentette: véleménye szerint nem valószínű, hogy az idényből hátralevő négy futamon az előző két évad világbajnoka, a 33 pontos hátrányban lévő Lewis Hamilton képes lesz fordítani, így Rosberget tartja az idei bajnoki cím legfőbb várományosának. A helyzetnek és Lauda álláspontjának nem mindenki örül: Bernie Ecclestone például azok közé tartozik, akik túlságosan sótlannak tartják az 1982-es világbajnok Keke Rosberg csemetéjét, így az F1-es főmogul a napokban egy interjúban Hamilton mellé tette a garast, mondván, a bulvársajtóban is gyakran szereplő brit újabb világbajnoki címével a sport jobban járna, mintha Rosberg lenne a befutó.

Ecclestone kijelentését természetesen Lauda sem hagyta szó nélkül: „Roppant túlzónak tartom ezt a kritikát a világbajnoki címre esélyes Nico Rosberggel szemben. Különösen annak fényében nem korrekt ezt a kijelentés, hogy a világbajnokság kulcsfontosságú fázisában járunk…” – fogalmazott az osztrák, akit az előző években gyakran ért az a vád, hogy elfogult Hamiltonnal, akit annak idején neki sikerült meggyőznie arról, hogy átigazoljon a McLarentől a Mercedeshez. 
F1 Forma-1 Mercedes Niki Lauda Nico Rosberg Daniel Schloesser Amerikai Nagydíj
Azóta már nem érheti bírálat a legendát, hiszen idén nyáron épp Rosberget vette a szárnyai alá: a csillagosok menedzsmentjében pilótamentornak számító legenda a nyári szünet idején mindent megtett, hogy felrázza a németet, aki a pihenő előtti futamokon már nyomokban sem idézte idény eleji, domináns formáját.