Nagy port kavart a minap a McLaren-főnök Martin Whitmarsh megnyilatkozása, amelyben arra utalt, hogy Lewis Hamilton megbánta a Mercedes-szerződés aláírását. Austinban a wokingi főguru már az újságírókra verte a balhét.

Néhány napja az F+1 Blog is feszegette a kérdést, hogy kinek van több oka a szakítás miatti kesergésre. Ahogyan arra számítani lehetett, a hétvégi Amerikai Nagydíj helyszínén a sajtó is számon kérte Whitmarshon az ominózus kijelentést, aki - nem túl elegáns, de a Forma-1 világában teljesen megszokott módon – igyekezett a tollforgatókra kenni az ügyet.

„Nos, sok újságírói idézet nem egészen pontos és nem is mindig abban a környezetben van, amiben elhangzott. Ha jól emlékszem, azt kérdezték tőlem ’én vagy ő bánja-e’, én pedig azt feleltem, hogy ’talán mindketten bánjuk’, de ismét hangsúlyozom, hogy szerintem egyikünk sem lát a jövőbe és nem tudjuk teljes bizonyossággal megjósolni, hogy mi fog történni. Jelen pillanatban az utolsó két futamra összpontosítunk és igyekszünk minél jobb munkát végezni. Biztos vagyok benne egyébként, hogy Lewis a Mercedesnél vezetve is remek munkát fog végezni” – magyarázkodott a szakvezető.

Maga Hamilton – ahogyan az utóbbi hetekben több ízben is – újfent megerősítette: annak ellenére sem bánja a döntést, hogy a Mercedes a kontraktus létrejötte óta egyetlen pontot sem tudott szerezni.

„Picit meglepődtem, amikor meghallottam azt a bizonyos kijelentést, mert határozottan nem így van” – fogalmazott a brit. „Mindenkinek megvannak a maga érzései. Természetesen nekem is. Nagyon, nagyon elégedett vagyok a döntésemmel.”

Whitmarsh a Hamilton helyére leigazolt Sergio Perezzel nincs elragadtatva, s nemrégiben egy interjúban nyíltan elismerte, hogy kockázatot vállaltak a Sauber-tehetség leigazolásával. Ezzel kapcsolatban még nem jelezte a McLaren-vezér, hogy kijelentését kiragadták a szövegkörnyezetből vagy félreérthetően használták fel az újságírók…