F1 Forma-1 Jules Bianchi Nizza
Hétfő este a dél-franciaországi Nizzában, egy ünnepélyes esemény keretein belül utcát neveztek el a 2015-ben elhunyt tragikus sorsú Forma-1-es pilótáról, Jules Bianchiról.

 

A pilóta szülővárosának előljárói a közelmúltban jelezték, hogy ezzel a gesztussal kívánnak tisztelegni a 2014-es Japán Nagydíjon súlyos fejsérülés szenvedő, 2015. július 17-én elhunyt versenyző emléke előtt. Az ünnepélyes avatást hétfőn tartották, azon a családtagokon kívül Provence-Alpes-Côte d'Azur régió elnöke, Christian Estrosi is részt vett.
F1 Forma-1 Jules Bianchi Nizza
„Jules-nek helye van Nizza és Franciaország sportolóinak pantheonjában” – mondta az eseményen Estrosi, aki egykoron maga is motorversenyző volt, jelenlegi tisztségében pedig kulcsszerepe van abban, hogy 2018-tól a Francia Nagydíj visszatérhet a Forma-1 vérkeringésébe. 
F1 Forma-1 Jules Bianchi Nizza
A Rue Jules Bianchi a helyi futballaréna, a Allianz Riviera Stadion mellett található, amely a néhai pilóta édesapja, Philippe Bianchi szerint jó választás: „Ennél jobb helyet nem is lehetett volna választani. Jules imádta a focit, ráadásul ez egy dinamikusan fejlődő környék, amely reményekkel teli” – fogalmazott az idősebb Bianchi.
F1 Forma-1 Jules Bianchi Nizza
A Ferrari által patronált Jules Bianchi 2013-ban és 2014-ben a Marussia istállónál szerepelt: összesen 34 nagydíjon állt rajthoz, legjobb eredménye a 2014-es Monacói Nagydíjon elért 9. helyezés volt.