Ugyan pszichikai hadviselésről beszélni túlságosan korai lenne, a McLaren jövő évi párosa már megkezdte a személyes célok nyilvános felvázolását. Jenson Button és Sergio Perez házon belüli harca még el sem kezdődött, de máris érezni némi puskaporszagot...

"Már nagyon várom a 2013-as szezont és örülök, hogy én lehetek az a srác, aki segíthet a csapatnak jobbá varázsolni az autót. Van pár hónapom arra, hogy magam köré szabjam a dolgokat és a csapat hozzám igazítsa az autót. Remek dolog, hogy a McLarennél valóban hallgatnak a versenyzőre. Fontos részei vagyunk a nagy egésznek, nem csak vezetünk, hanem a fejlesztéseknél is figyelembe veszik a véleményünket" - nyilatkozta a napokban Button.

Noha a brit 2009-ben, a Brawn GP pilótájaként már volt világbajnok, Lewis Hamilton távozásával jövőre élete talán legnagyobb lehetőségét kapja meg. A BAR/Hondánál - és tiszavirág életű utódcsapatánál - falkavezérként megszerzett tapasztalatait az egyik legnagyobb, leginkább versenyképes alakulatnál kamatoztathatja. Meglepőnek semmiképp nem nevezhető módon a szigetországi kedvenc már most megfogalmazott egy burkolt üzenetet Perez irányába...

"Sergio számára a csapattal és az autóval való ismerkedés lesz a legfontosabb. Később talán majd ő is beleszólhat a fejlesztésekbe, ez azonban jelenleg lehetetlen, mert még nem vezette a McLarent, így fogalma sincs arról, hogy milyen irányba tartunk" - mondta Button.

Akárcsak a brit, természetesen a Saubertől átigazoló mexikói tehetség is élete lehetőségeként tekint a McLarenre. Mivel az új kontraktus bejelentése után harmatosan szerepelt az idei futamokon, számos bírálatot kapott (még a McLaren-vezér Martin Whitmarsh is utalt rá, hogy kockázatot vállaltak a szerződtetésével), Perez azonban a napokban újfent leszögezte: nem tart a mezőny egyik legrutinosabb tagjának számító Buttontól és komoly tervei vannak 2013-ra.

"Az eredményekkel kapcsolatos elvárásom az, hogy szeretném megnyerni a világbajnokságot velük, lehetőleg már jövőre. Ehhez nagyon keményen kell dolgoznom és fontos, hogy jól kezdjem a szezont. Idén számos megbízhatósági problémájuk adódott, ha ezeket megoldják,lesz esély a bajnokság megnyerésére. Tudom, hogy a csapat képes bajnoki címre esélyes autót építeni. A kitűzött célok mindig magasak, így kell gondolkodnunk és tudom, hogy a McLaren mindig, minden futamon győzni akar" - nyilatkozta Perez.

Érdekesség, hogy a legnagyobb brit fogadóirodánál, a William Hillnél Button jövő évi vb-címét 10-es szorzóval lehet megfogadni, míg Perez szorzója 13-as, akárcsak az idén szenzációs formát produkálva visszatérő Kimi Räikkönené. Aligha lehet kétséges, hogy a McLaren házi párbaja roppant izgalmasnak ígérkezik: a becsvágytól fűtött korábbi bajnok, valamint a roppant tehetséges mexikói csodagyerek küzdelme a rajongóknak sok kellemes, a McLaren-vezérkarnak pedig legalább annyi kellemetlen pillanatot okozhat.