F1 Forma-1 Felipe Massa Lance Stroll Williams Orosz Nagydíj
Soha nem titkolta a Williams istálló, hogy azért hívták vissza az idei szezonra a tavalyi évad végén nyugdíjba vonult Felipe Massát, hogy az újonc pénzeszsák Lance Stroll tanítómestere legyen. A brazil Szocsiban beszélt is a kapcsolatukról, amely elmondása szerint olyan, mint annak idején közötte és Michael Schumacher között volt a Ferrarinál.

 

A 18 esztendős Stroll szezonja eddig nem alakult túl jól, a kanadai pilóta az első három futamon még egyszer sem látta a kockás zászlót, összesen 52 kört tudott csak megtenni. Mentora, Massa az Orosz Nagydíj időmérő edzése után már nem csak utalgatott az újságíróknak arra, hogy igyekszik tanítgatni a kanadai milliárdos Lawrence Stroll fiát, hanem a szokásosnál nagyobb részletességgel ecsetelte kettejük kapcsolatát.

F1 Forma-1 Felipe Massa Lance Stroll Williams Orosz Nagydíj
„Néha, amikor az egyik kanyarban olyat csinál, amivel időt veszít és odajön kérdezni, akkor elmagyarázom neki, hogy ’csináld így, csináld úgy’, nincs ebből semmi probléma. Valtteri Bottasszal is nagyon jó volt a kapcsolatom, sokat fejlődött az együtt töltött idő alatt az ilyen információk hatására. Stroll esetében más a helyzet, vele talán többször fordul elő ilyen helyzet, mint más pilótákkal” – mondta tavalyi Forma-3-as bajnokról a brazilt veterán.

Massa mindig fennen hangoztatta, hogy számára a hétszeres világbajnok legenda Michael Schumacher volt a tanítómester. A brazil 2003-ban tesztpilóta volt a Ferrarinál, 2006-ban, a német extraklasszis utolsó ferraris idényében pedig együtt is versenyeztek a maranellói csapatnál a dél-amerikai pedig sosem felejti el hangsúlyozni, hogy milyen sokat tanult – ahogyan általában fogalmaz – a „tanárától”.

F1 Forma-1 Felipe Massa Lance Stroll Williams Orosz Nagydíj
„Természetesen sokkal többet kérdeztem, mint amit hajlandó volt elárulni, de persze elég sok mindenbe beavatott. Annak persze nem örült száz százalékig, amikor előtte voltam. Sokszor, sok mindent kérdeztem tőle, mert úgy tekintettem Michaelre, mint a tanáromra, mint a mesteremre. Sosem aggódtam amiatt, hogy kérdésekkel bombáztam, egyfolytában olyasmiket kérdezgettem tőle, hogy ’mit csinálsz itt, mit csinálsz ott’. Amikor csak lehetett, igyekeztem faggatni, ő pedig általában elmondott ezt-azt. Néha egyébként tényleg faggatni kellett, mert magától nem mondott volna el bizonyos dolgokat” – idézte fel a Schumacher mellett töltött éveket Massa.

Amikor az újságírók feltették a kérdést Massának, hogy hasonló-e a kapcsolat közötte és Stroll között, mint annak idején közötte és Schumacher között volt, a tizenegyszeres nagydíj-győztes határozott igennel felelt, majd mókásan odaszúrta: „Igaz, szerintem én könnyebben adok át dolgokat Lance-nek, mint annak idején Michael nekem!”

F1 Forma-1 Felipe Massa Lance Stroll Williams Orosz Nagydíj
Massa az idény első három futama során két ízben szerzett pontot, Auszráliában és Bahreinben is a 6. helyen végzett, így jelenleg 16 ponttal az egyéni tabella 7. helyén állomásozik. A Williams versenyzője a 6. helyről kezdi majd meg az Orosz Nagydíjat, míg Stroll a 11. pozíciót foglalhatja majd el a rajtrácson.