F1 Forma-1 Esteban Gutierrez Haas F1 Team Günther Steiner
Már a harmadik idei Forma-1-es esküvőt tartották a múlt hétvégén: Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas szeptemberi házassága után a Haas F1 Team pilótájának, Esteban Gutierreznek is bekötötték a fejét.

 

Gutierrez és párja, Moni hétfőn, a Twitteren, egy fotó, valamint egy rövid üzenet – „Mr. & Mrs. Gutierrez, Moni és Esteban” – formájában közölték, hogy házasságot kötöttek. Az eseményről egyéb részletek nem szivárogtak ki, az esküvőt a pár hazájában, a legutóbbi nagydíj helyszínén, Mexikóban tartották.

Gutierreznek mostanában nagyobb öröme aligha lehet, tekintettel arra, hogy versenyzés frontján messze nem úgy alakulnak a dolgai az újonc Haas istállónál, ahogyan abban reménykedett. Míg a csapattárs Romain Grosjean már öt ízben végzett pontszerzőként idén, addig a közép-amerikai pilótának még egyszer sem sikerült a bravúr, ráadásul a pályán tanúsított viselkedésével is sikerült több pilótát magára haragítania.
F1 Forma-1 Esteban Gutierrez Haas F1 Team Günther Steiner
Günther Steiner, az amerikai formáció csapatfőnöke az utóbbi időben több alkalommal már a nyilvánosság előtt is hangsúlyozta, hogy elégedetlenek Gutierrezzel: „Kétségkívül többet vártunk tőle. Tavaly még nem tudhattuk, hogy képesek leszünk pontokat gyűjteni, de mivel Romainnak sikerült, szerintem joggal reménykedtünk abban, hogy ő is közelebb lesz a pontszerzéshez” – fogalmazott nemrég a szakvezető a mexikói pilótával kapcsolatban.

Bár állítólag zajlanak tárgyalások Gutierrez és a Haas között az esetleges folytatásról, a felek mostanság folytatott kommunikációja alapján inkább az tűnik valószínűbbnek, hogy az idény végén szakítanak egymással. Egyes források szerint a pilóta már be is jelentkezett előző munkaadójához, a Sauberhez (ahonnan állítólag Felipe Nasr a Force Indiához készül), abban reménykedve, hogy a tehetős szponzortól, a világ leggazdagabb emberének számító Carlos Slimtől érkező támogatás révén sikerülhet helyet szereznie magának 2017-re.