F1 Forma-1 Max Verstappen Red Bull Osztrák Nagydíj
Ausztriai teljesítménye alapján a publikum Max Verstappent választotta az Osztrák Nagydíj legjobbjának, a Red Bull ifjonca már harmadszor kapott hasonló elismerést és vezeti ezt az idén bevezetett értékelést. A holland csillaga egyre magasabbra szökik, ám Christian Horner csapatfőnök a spielbergi futam után megnevezte azt a területet, ahol mindenképpen fejlődnie kell.

 

Barcelona és Montreal után a Red Bull Ringen a közönség ismét Verstappent titulálta a nap hősének: noha egyes vélekedések szerint a Manorral pontot szerző Pascal Wehrlein legalább annyira megérdemelte volna az elismerést, mint a 2. helyen leintett Red Bull-pilóta, kétség sem férhet ahhoz, hogy minden idők legfiatalabb Forma-1-es futamgyőztes versenyzője rászolgált az újabb trófeára. 

A dobogós helyezés jót tett a németalföldi pilóta reputációjának is, hiszen barcelonai álomgyőzelme óta most első ízben állhatott fel a pódiumra, így némiképp sikerült lecsendesítenie azokat, akik a spanyolországi diadal óta túlzott elbizakodottsággal vádolták. Míg a versenyző édesapja, az expilóta Jos Verstappen elárulta, hogy „egy pohár jófajta bor, esetleg egy Heineken” fért bele a verseny utáni ünneplésbe, mert „nagy ünneplést csak győzelmek esetén” van értelme csapni, addig a pilóta mentora, a Red Bull sportszakmai programját irányító Helmut Marko nem győzött áradozni.
F1 Forma-1 Max Verstappen Red Bull Osztrák Nagydíj
„Hihetetlen volt, ahogyan Max vezetett, a második hely minden elvárásunkat felülmúlta. Tökéletesen megtalálta az egyensúlyt a jó köridők és a gumik kímélése között. Megismételte azt, amit Barcelonában csinált” – áradozott a szakember, aki volt elég bátor ahhoz, hogy a Spanyol Nagydíj előtt visszaküldje a Toro Rossóhoz Danyiil Kvjatot, a helyére pedig előléptesse Verstappent. Nem köntörfalazott az apuka, Jos sem, aki szemrebbenés nélkül jelentette ki, hogy csemetéje „már réges rég jobb, mint én bármikor voltam, legalább kétszer, Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező igazgatója pedig a jövő világbajnokának nyilvánította a Red Bull reménységét. „Max a legígéretesebb tehetség, akit az utóbbi években láttam” – fogalmazott a háromszoros vb-első legenda.
F1 Forma-1 Max Verstappen Red Bull Osztrák Nagydíj
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is méltatja Verstappent, ám a brit szakember rámutatott arra is, hogy melyik az a terület, ahol fiatal pilótájának még javulnia kell. A szakvezető a kvalifikációt jelölte meg, ahol kétségkívül a csapattárs Daniel Ricciardo az úr: akárcsak Kvjat az első négy futamon, a holland sem tudott még egyszer sem gyorsabb lenni az időmérőkön az ausztrálnál.

„Az utóbbi két-három futamon nagyon erős volt és nagyszerűen bánt az abroncsokkal. Komoly nyomás nehezedik rá, de jól megbirkózik ezzel. A kvalifikációin, ahol Daniel épp csúcson van, még dolgoznia kell egy picit, de nagyszerű azt látni, hogy a két pilótánk között ennyire kiélezett a verseny és hajtják egymást. Úgy gondolom, hogy némi tapasztalatszerzés után ezen a területen is rendben lesz” – mondta Horner a pilótáról, aki 72 pontjával az egyéni tabella 6. helyén áll és 16 egységgel van lemaradva az előtte állomásozó márkatárstól.
F1 Forma-1 Max Verstappen Red Bull Osztrák Nagydíj
Verstappen egyébként a versenyzés mellett a magánéletet is habzsolja: a pilóta az Osztrák Nagydíj előtt váratlanul dobta barátnőjét, a szintén autóversenyző Mikaela Ahlin-Kottulinsky-t és a 23 esztendős belga modellel, Joyce Godefridivel kezdett randevúzgatni.