F1 Forma-1 Lotus 97T Ayrton Senna Elio De Angelis
Ayrton Senna és a Forma-1 imádata nem ismer határokat: erre szolgáltatott példát egy brazil fanatikus, aki képes volt egy Sao Pauló-i apartmanház 22. emeletén található lakásába felvitetni a háromszoros világbajnok 1985-ben használt Lotus 97T-jének replikáját, csak hogy minden nap gyönyörködhessen benne.

 

„Azt hiszed, hogy Te vagy a legnagyobb Forma-1 rajongó a világon?” Ezzel a kérdéssel indított a brazil Globo Esporte, amely beszámolt az F1-fanatikus brazil üzletember húzásáról. 

A replikát egy hozzáértő helyi férfi, bizonyos Adhemar Cabral építette a megrendelőnek: elmondása szerint a másolatot – amelynek súlya 200 kilogramm, tehát körülbelül harmada az eredetinek – kötelek segítségével emelték a magasba, a művelet pedig közel három órát vett igénybe.
F1 Forma-1 Lotus 97T Ayrton Senna Elio De Angelis
„Könnyebb volt, mint gondoltuk” – idézte a lap a férfit, akinek munkáját a 22. emeleti lakásban tíz ember segítségével emelték fel, hogy elfoglalhassa végső helyét a plafonon.

A Lotus 97T-t a francia mérnökguru, Gérard Ducarouge tervei alapján építette a Lotus istálló az 1985-ös szezonra, az autót másfél literes, turbós Renault-erőforrás hajtotta. Az idény során Senna Estorilban és Spában, míg csapattársa, Elio De Angelis Imolában aratott győzelmet a fekete-arany rakéta volánja mögött.