A 2014-es évaddal lezárul a Lotus és a Renault együttműködése, az enstone-i egylet jövőre már a Mercedes erőforrásaival szereli versenygépeit, azonban az Abu-Dzabi Nagydíj előtt a francia autógyártó közel-keleti részlege megragadta az alkalmat egy utolsó reklámfilm elkészítésére. Az alkotás ráadásul kellően látványosra sikerült.

A forgatást nem Abu-Dzabiban, hanem a szomszédos emírségben, Dubajban ejtették meg: a Lotus két versenyzőjét, Romain Grosjeant és Pastor Maldonadót a világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontjának számító Dubai Mallban engedték szabadjára, mégpedig egy-egy Twizy elektromos városi négykerekűvel.

A Dubai Mall - ahol többek között jégpálya, óriási akvárium és egy hatalmas dinoszaurusz-csontváz is található – kellően tágas ahhoz, hogy a Twizyvel látványos dolgokat lehessen művelni: a francia-venezuelai páros ki is tett magáért a 2,3 méter hosszú, 1,2 méter széles, 6,1 kWh-s lítium-ion akkuval szerelt, akár 80 kilométer/órás sebességre is képes parányi gépezetekkel.

A Közel-Keleten nagy divatja van a gigantikus bevásárlóközpontoknak, valamint az abban bonyolított száguldozásnak. Az évadzáró előtti napokban nyitott meg Abu-Dzabi legnagyobb ilyen létesítménye, a pálya szomszédságában található Yas Mall, amelynek avatására a Red Bullt kérték fel: az energiaitalosok nem aprózták el, a napokban a Toro Rossóhoz szerződött Carlos Sainz Jr.-t vetették be, aki egy RB7-essel száguldozott odabent.