Gőzerővel pakol a Forma-1-es karaván a Német Nagydíj után, hiszen a csapatok Hockenheimből azonnal a Hungaroringre tartanak, ahol a jövő hétvégén már a Magyar Nagydíjért harcolnak. A munka már a futam leintése előtt elkezdődött, igaz, az özönvízszerű esőzés miatt át kellett szervezni a szokásos munkamenetet. Fotók a helyszínről.

 

Az első kamionok már vasárnap este 8 óra tájban útnak indultak Budapest felé, a többi szállítójárművet pedig egész éjjel pakolják majd a csapatok munkatársai, hogy legkésőbb hajnalban elindulhassanak Mogyoródra. A hockenheimi paddock is, pit-lane is targoncáktól, munkagépektől és vaskos dobozoktól hemzseg, pedig a szakembereket jócskán feltartotta az özönvízszerű esőzés, amely pillanatokkal a leintés előtt érte el a pályát.

Pakol a Forma-1: fotógaléria a helyszínről

„Nem lesz gond, megoldjuk!” – mondta az F+1 Blognak a Mercedes motorhome-jának üzemeltetésért felelős vezetője, Tobias Genrich. „Az eső nem jött jókor, de picit átszerveztük a munkát. Amíg esett, odabent pakoltunk, de abban a pillanatban, hogy elállt az eső, azonnal nekiláttunk az épület és a garázsok bontásának” – tette hozzá a szakember.

Az előőrsök már holnaptól a Hungaroringen pakolásznak, szerda estére pedig össze kell állnia a teljes paddocknak, hiszen csütörtökön már a Magyar Nagydíj sajtónapja dübörög majd hazánk motorsport-szentélyében.