F1 Forma-1 McLaren-Honda Fernando Alonso Hungaroring Magyar Nagydíj
Amíg Fernando Alonso a csapattárs Stoffel Vandoorne és a McLaren-Honda vezetőinek társaságában a sajtóval értekezett, a különítmény munkatársai csipetnyi Asztúriát varázsoltak a motorhome alsó szintjére. Ennek oka egyszerű: a kétszeres világbajnok a mai napon ünnepelte 36. születésnapját, az ajándék pedig a meglepetésparti, valamint egy jókora torta volt.

 

Amikor Alonso kisunnyogott a McLaren Brand Centre alsó szintjére a versenyzők számára fenntartott kis ajtón, valóban meglepődött: mindenütt asztúriai lobogók lobogtak, asztúriai népviseletbe öltöztek az egyébként csapatuniformist viselő felszolgálólányok, Silvia, a csapat sajtófőnöknője, de még Fabrizio Borra, a kétszeres világelső személyi fizioterapeutája is.

F1 Forma-1 McLaren-Honda Fernando Alonso Hungaroring Magyar Nagydíj
A különítmény részéről Eric Boullier versenyigazgató mondott köszöntőt „a McLaren család oszlopos tagjának” titulált pilóta tiszteletére, majd az összesereglett vendégek, médiamunkások együtt énekelték a Happy Birthday-t. „Ez a harmadik születésnapom, amit együtt töltünk. Ha Eric, Zak Brown vagy a csapat más vezetői küldenek nekem valami szépet, talán jövőre is együtt fogunk ünnepelni” – fogalmazott nevetve a spanyol, utalva arra, hogy a McLaren-Honda küszködése miatt folyamatos téma a Forma-1 világában, hogy szerződésének szezonvégi lejárta után talán távozik a brit-japán csapattól.

F1 Forma-1 McLaren-Honda Fernando Alonso Hungaroring Magyar Nagydíj
A bulira betoppantak a Forma-1 világában mozgolódó spanyolok, a Toro Rossónl hajtó Carlos Sainz és raliklasszis édesapja, ott volt Pedro de la Rosa, de beugrott a versenytársak közül Danyiil Kvjat, a Sauber új főnöke, Fred Vasseur és pilótája, Marcus Ericsson, de feltűnt a tömegben például Matteo Bonciani, az FIA Forma-1-ért felelő sajtófőnöke is. Semmi kétség: a mostani hacacáré is azt mutatja, hogy a McLaren-Honda valóban a kedvében jár a kiváló pilótának és minden elkövetnek annak érdekében, hogy maradásra bírják.

F1 Forma-1 McLaren-Honda Fernando Alonso Hungaroring Magyar Nagydíj
Alonso 2006 óta vár arra, hogy újra a Forma-1 világbajnoka legyen és az eltelt több mint egy évtized alatt talán még soha nem volt távolabb a harmadik bajnoki titulustól, mint jelenleg. A McLaren-Honda küszködik és sínylődik, a spanyol ennek ellenére szemlátomást csúcsformában vezet, talán sokkal, sokkal jobban, mint korábban, a rajongók pedig nagyra értékelik az erőfeszítéseit. A világ versenypályáin őt éltető lobogók tömkelege látható, a szurkolók pedig megőrülnek érte: a Hungaroringen magyar szurkolók egy csoportja például egy mesés porcelántrófeát adott át a pilótának, amelyre azt írták, hogy „a legcsodálatosabb Forma-1-es pilótának!”

F1 Forma-1 McLaren-Honda Fernando Alonso Hungaroring Magyar Nagydíj
„Nagyon sokat jelentenek nekem a szurkolók” – mondta az F+1 Blognak a spanyol klasszis. „Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy karrierem során mindig elég népes szurkolótáborom volt. Emlékszem például, hogy amikor a Ferrarinál versenyeztem, akármikor dobogóra álltam, mindig óriási ünneplésben volt részem, a szurkolók skandálták a nevemet. Most, ebben a nehéz időszakban úgy érzem, hogy soha nem volt még részem olyan mértékű szurkolásban és biztatásban, mint amit manapság kapok a rajongóktól. Szerintem ők is érzik, hogy erre van a legnagyobb szükség, ha azt akarjuk, hogy újra versenyképesek legyünk.”

F1 Forma-1 McLaren-Honda Fernando Alonso Hungaroring Magyar Nagydíj
Alonso külön kitért a magyar fanatikusokra: „Mindig, mindenütt sokan vannak mellettem, de itt, Magyarországon tényleg sokan követnek bennünket. Már a repülőtéren várnk bennünket, ott vannak a hotelnál, kijönnek a pályára is. Örvendetes, hogy a többségük lány, így ez a futam tényleg fantasztikus!” – fogalmazott fülig érő mosollyal a spanyol.

Az oviedói születésű pilóta a 8. pozícióban zárta a Magyar Nagydíj időmérő edzését, a futamon pedig a 7. helyről rajtolhat a Renault-s Nico Hülkenberg rajtbüntetésének köszönhetően.