F1 Forma-1 Sean Gelael Toro Rosso Belga Nagydíj
A világot nem fordítja ki a sarkából, mégis érdekes: az F+1 Blog információi szerint a Forma-2-ben versenyző indonéziai pilóta, Sean Gelael a szezon hátralevő részében több pénteki szabadedzésen is vezetheti majd a Toro Rosso Forma-1-es autóját.

 

Gelael Bahreinben és a Hungaroringen is lehetőséget kapott a kisebbik Red Bull istállótól, a szezon hátralevő részében pedig rendszeres vendégszereplő lesz a Toro Rossónál. A faenzai csapatot ugyan nevelőegyesületként tartja fenn az energiaital-konszern, mégsem jellemző, hogy a nagydíjak pénteki szabadedzésein lehetőséget adnak ifjoncoknak, Gelael előtt viszont megnyílik ez a lehetőség. Informátorunk szerint a Belga Nagydíjat követő hétfőn történik meg a bejelentés, amelyben nyilvánosságra hozzák, hogy az indonéziai pilóta több ízben is feltűnik majd az STR12-es volánja mögött.

A részletek egyelőre homályosak: Gelael azokon a nagydíjakon kap majd lehetőségeket, amelyek nem ütköznek az F2-es menetrenddel, azt ugyanakkor nem tudni pontosan, hogy Danyiil Kvjattól vagy Carlos Sainztól rabol majd pályán tölthető időt. Az sem elképzelhetetlen, hogy a gárda két versenyzőke váltásban, egyelőre arányban adja majd át az autóját az indonéziai pilótának.
F1 Forma-1 Sean Gelael Toro Rosso Belga Nagydíj
Gelael menedzsmentje a kiszivárgott hírek szerint azt tervezi, hogy jövőre is hasonló megosztásban szerepeltetik a pilótát, az F2-ben és a Toro Rosso tesztpilótájaként, 2019-re pedig versenyzői állást szeretnének az ázsiai versenyzőnek a Forma-1-ben.

Gelael előmeneteléről és dúsgazdag milliárdos édesapja szerepéről a hungaroringi tesztelésen hallottunk egyet és mást, illetve már akkor kilátásba helyeztük, hogy a pilóta előbb vagy utóbb valószínűleg hivatalos szerepet is kap majd a Toro Rossónál.